USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Пограбування у «Юванті». ПОДРОБИЦІ

28 Липня 2013 12:17
Провести таку зухвалу операцію, як пограбування ювелірної крамниці у торговому центрі, безшумно і непомітно просто неможливо, тим більше територія центру та прилеглого до нього ринку перебуває під цілодобовою охороною приватної фірми «Скорпіон-сервіс». Тож зловмисники завчасно нейтралізували охоронців, - пише про подробиці пограбування «ЮВАНТа» у Луцьку «Вісник+К».

ЗМІ уже повідомляли про пограбування ювелірної крамниці у торгівельному комплексі «ЮВАНТ» у Луцьку, яке трапилося у ніч з 24 на 25 липня. Троє зловмисників у масках за допомогою складної драбини проникли у магазин, розташований на другому поверсі, розбили зовнішній вітраж, викинули з вікна 200-кілограмовий сейф і зникли з ним у невідомому напрямку.

Зрозуміло, що провести таку зухвалу операцію безшумно і непомітно просто неможливо, тим більше територія центру та прилеглого до нього ринку перебуває під цілодобовою охороною приватної фірми «Скорпіон-сервіс». Як стверджують джерела у правоохоронних органах, зловмисники завчасно нейтралізували охоронців, які знаходились поблизу. Зокрема бандити заблокували двері у сторожців. Також одне з джерел стверджує, що частину охоронців нападники заскочили зненацька і зв’язали (цим, йдеться у повідомленні, можна пояснити, чому працівники «Скорпіона» не одразу змогли викликати міліцію). Також пасивність сторожів пояснюють і тим, що вони не хотіли наразитися на небезпеку, адже, припускають, злочинці були ще й озброєні.

Професійно спрацювали грабіжники й у самій крамниці. Особливо це стосується демонтажу сейфа з коштовностями. Його зірвали з потужних металевих штифтів. Викинувши сейф з другого поверху, бандити повантажили його в автомобіль. Увесь цей процес зафільмували камери відеоспостереження. На записі видно як грабіжники залишають територію парковки біля центрального входу у «ЮВАНТ» на автомобілі «Шкода». Хоча на відео можна роздивитися й номери машини, проте вони мало чим допоможуть слідству, адже виявилися краденими. Нині запис детально аналізують правоохоронці. Але уже зрозуміло, що діяли професіонали.

На місці злочину грабіжники залишили драбину, кувалду, якою пробивали стіну, і сокиру.

Підприємець, крамниця якого постраждала від нальоту бандитів, з такою проблемою стикається не вперше. Кілька років тому пограбували його ювелірний магазин у місті Кузнецовськ Рівненської області. Тоді вдалося повернути усі цінності. Збитки ж від пограбування у Луцьку ще підраховують. Остаточної суми не називають, але мова може йти про цифру з шістьма нулями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Антон Показати IP 29 Липня 2013 10:02
«Скорпіон-сервіс» гівно відомо давно. тільки гроші можуть стригти. як розповів один з охоронців, при появі грабіжників вони самі розгубилися, забилися в куток і скиглили, а у одного і штанці змокріли. робіть висновки самі...
Лучанка Показати IP 29 Липня 2013 17:03
Скорпіон взагалі сумнівна кантора. Мою сусідку пограбували за такою ж схемою під охороною скорпіона. І сейф винесли і охорону "приспали". Так що 100 раз подумайте перед тим як з ними звязуватись. Такого безпредєла немає ні в ДСО ні в Арсенала.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus