USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Погрожував ножем та душив паском: волинянина, який завіз у ліс школярку і зґвалтував, посадили на 11 років

12 Липня 2023 15:22
Одинадцять років за ґратами проведе волинянин Сергій Плотніков за зґвалтування 15-річної школярки. Злочин трапився у 2016 році, але вирок Луцький міськрайонний суд ухвалив лише нещодавно.

Нагадаємо, у вересні 2021 року із будівлі Луцького міськрайонного суду на вулиці Конякіна втік підсудний. Втікачем виявився Сергій Плотніков. Йому інкримінували злочини за статтею 146 Кримінального Кодексу України (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 152 (Зґвалтування). Через місяць злочинця спіймали.

Читати ще: Зґвалтування, зброя і викрадення людини: що відомо про лучанина, який втік з суду. Фото

Як ідеться у матеріалах справи, 19 червня 2016 року о третій годині ночі Сергій Плотніков, погрожуючи ножем, змусив неповнолітню сісти в авто. Після цього він відвіз її в лісовий масив, що поблизу села Волиця Камінь-Каширського району, та двічі зґвалтував. Водночас ґвалтівник погрожував неповнолітній вбивством та душив ременем за шию.

Потерпіла розповіла під час розгляду справи, що на момент зґвалтування їй було 15 років, вона закінчувала десятий клас. На свято Трійці дівчина пішла до клубу. О третій годині ночі вона зателефонувала знайомому, щоб той мотоциклом відвіз її додому. Дорогою зустріла обвинуваченого, який поцікавився у неї, котра година. Незнайомий чоловік запропонував її підвезти, однак вона відмовилася. Тоді той приставив їй до шиї великого ножа та змусив сісти в авто.

У лісі п’яний чоловік почав ножем зрізати з неї одяг та двічі зґвалтував, після чого відвіз додому. Ґвалтівник дав дівчині 500 гривень за порізаний одяг та записав її номер телефону. Він телефонував потерпілій та погрожував, аби та нічого не розповідала поліції, бо він приїде раніше. Однак дівчина все ж розповіла усе матері, яка й викликала поліцію.

Дівчина зазначала, що вона не мала змоги втекти з автомобіля, оскільки сиділа на задньому сидінні біля вікна, а обвинувачений сів поряд з нею біля дверей.

Сергій Плотніков свою вину у зґвалтуванні заперечив, заявивши, що справу сфабрикували. Він лише визнав, що вдарив потерпілу в обличчя, бо та ніби лаялася російською мовою. За його словами, він дав дівчині 500 гривень як компенсацію.

Ґвалтівник ствердив, що ніж йому підкинули поліцейські. Згодом правоохоронці нібито вимагали у нього десять тисяч доларів та автомобіль Opel Vivaro за закриття справи. Мовляв, його відпустили, аби знайшов гроші. Саме тому тривалий час він і переховувався, після чого знову був затриманий.

З його слів, під час досудового розслідування він давав визнавальні покази, оскільки йому погрожували працівники поліції. На його переконання, справу сфабрикували, бо поліцейські знали, що його мама провадить бізнес і має гроші.

Суд, дослідивши докази у справі та вислухавши свідків, дійшов висновку, що вину Сергія Плотнікова повністю доведено. Його визнали винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 146 ч.2, 152 ч.3 та 263 ч.2 КК України, та призначили покарання у вигляді одинадцяти років позбавлення волі. Також суд стягнув з Сергія Плотнікова на користь потерпілої 500 тисяч гривень моральної шкоди.


Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus