USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Чому вимикають електропостачання у житлових будинках Луцька

5 Грудня 2017 11:00
Через значну зношеність кабельних мереж та велику кількість пошкоджених кабелів енергетикам доводиться здійснювати тимчасові відключення електропостачання у багатоквартирних будинках.

Про це йшлося під час оперативної наради в виконувача повноважень Луцького міського голови 5 грудня.

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт зауважив, що значна кількість звернень у групу оперативного реагування «15-80» стосувалася відсутності електроенергії у житлових будинках та квартирах, які були викликані як плановими відключеннями, так і аварійними. Таких звернень у період з 13 листопада по 3 грудня отримали 120. Він запитав, чи надалі так часто відбуватимуться планові відключення електропостачання.

Зі слів керівництва Луцької міської філії ПАТ «Волиньобленерго», на жаль, велика кількість кабельних ліній лишаються пошкодженими. Отже, енергетики змушені робити переключення по багатьох будинках. Без електропостачання вони лишаються на час від 1 до 20 хвилин. Наразі 24 лінії лишаються пошкодженими, тож переключення вимушені робити. Окрім цього, 42 кабельні лінії у місті перебувають на балансі інших суб’єктів господарювання. Вони задіяні у схемі електропостачання всього міста. Філія ПАТ «Волиньобленерго» зверталася до них з листами. Оскільки нині діє мораторій на перевірку підприємств, Держенергонагляд не зовсім володіє важелями впливу на таких власників мереж та змусити їх ремонтувати ці лінії.

Найбільш резонансне відключення трапилося у будинку № 37б на проспекті Соборності, де були пошкоджені два кабелі. Після ремонту будинок підключили за нормальною схемою. В місті існує ще 36 пошкоджених ліній аналогічної напруги. Зокрема, дуже пошкоджені лінії, прокладені у 1960-их роках у мікрорайоні залізничного вокзалу. Для того, щоб їх замінити, довелося б знімати дорожнє покриття. До ремонтних робіт залучають ремонтні бригади також з районів, де є менша кількість кабельних ліній. Вирішити проблему у місті прогнозують не раніше ніж через рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Glover Показати IP 5 Грудня 2017 11:28
А чому горять фанарі в день, на вулиці, на дорогах???
Справедливий Показати IP 21 Березня 2018 17:28
А до чого тут обленерго? Це господарство міськсвітло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus