USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Покарали волинських митників-хабарників

27 Березня 2015 13:17
Прокуратура Волині домоглася суворого покарання для організованої злочинної групи митників-хабарників.

Так, Апеляційний суд Волинської області задоволив апеляцію прокуратури Волині, змінивши міру покарання 17 працівникам митного поста "Луцьк" обвинуваченим у хабарництві, - інформують у прес-службі прокуратури.

Нагадаємо, досудовим розслідуванням встановили, що у період з серпня по листопад 2011 року ці посадовці митниці, діючи згідно з попередньою змовою, одержували хабарі від суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності за безперешкодне і швидке здійснення митного оформлення товарів.

Кримінальну справу щодо них скерували до суду ще у листопаді 2012 року, однак, зважаючи на її складність та великий об’єм, Ковельський міськрайонний суд виніс рішення лише у лютому минулого року, призначивши винним у корупційних злочинах особам умовне покарання.

Не погодившись із таким рішенням суду, прокуратура області оскаржила його в апеляційному порядку.

Нині Апеляційним судом вирок суду першої інстанції скасовано, а дії підсудних кваліфіковано, як вчинені у складі організованої злочинної групи.

Відтак, начальнику митного поста призначили покарання у вигляді шести з половиною років позбавлення волі, заступнику начальника - 5 років та 2 місяців, начальнику сектору митного оформлення - 4 років позбавлення волі. Чотирьом інспекторам поста доведеться відсидіти за ґратами по 5 років. У всіх цих посадовців буде конфісковане майно. Їх також позбавлено права 3 роки обіймати посади, пов’язані з владними та організаційно-розпорядчими функціями в правоохоронних органах України.

Ще десятьом інспекторам призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі зі встановленням 3-річного іспитового строку та позбавленням права 3 роки обіймати посади, пов’язані з владними та організаційно-розпорядчими функціями в правоохоронних органах України.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Такі да! Показати IP 27 Березня 2015 13:37
Організована злочинна група з прокуратури вимагає суворого покарання організованої злочинної групи з митниці.
Фак Показати IP 27 Березня 2015 13:37
А де прізвища?Може ми їх знаємо.
дьодік Показати IP 27 Березня 2015 13:38
- Подсудимый, ваше последнее слово! - Двадцать тысяч! - Суд удаляется на совещание.
Анонім Показати IP 27 Березня 2015 14:00
Ой не смішіть у нас кожен директор бюджетної усанови-то вже хабарник.Який як хоче так і поступає із коштами і з працівниками,бере своїх тільки, і не безоплатно.Одні мряки.А митниця-це вже яма повна
Коля Показати IP 27 Березня 2015 14:45
Нічого не міняється і при цій владі. Тільки люди гинуть, наживаються на простих людях а самі зажираються. Совісті зовсім немае у тих владців
Назарій Показати IP 27 Березня 2015 14:47
Як покарали? Чому не карають тих хто їздить на дорогих автівках і працюють на державних службах. Цікаво за які кошти вони купляють дома авто особняки? То так боряться з корупцією що обкрадають народ?
ти до Назарій Показати IP 27 Березня 2015 15:05
бомж бомжом
Гаврилюка на нари Показати IP 27 Березня 2015 18:07
Вітаємо всіх з посадкою Гаврилюка вонючки митника сина злодюги лісника який знищив Луцький лісгосп
Анонім до Гаврилюка на нари Показати IP 18 Вересня 2015 19:10
Гаврилюк - даже порядка та вихована людина!!!!
00000 Показати IP 27 Березня 2015 22:10
Щука На Щуку хтось бомагу в суд подав, Що буцімби вона такеє виробляла. Що у ставку ніхто життя не мав: Того заїла в смерть, другого обідрала. Піймали Щуку молодці Та в шаплиці1 Гуртом до суду притаскали, Хоча чуби й мокренькі стали. На той раз суддями були Якіїсь два Осли, Одна нікчемна Шкапа Та два стареньких Цапа — Усе народ, як бачите, такий Добрячий та плохий. За стряпчого2, як завсігди годиться. Була приставлена Лисиця... А чутка у гаю була така. Що ніби Щука та частенько. Як тільки зробиться темненько, Лисиці й шле — то щупачка3, То сотеньку карасиків живеньких Або линів гарненьких... Чи справді так було, чи, може, хто збрехав (Хто ворогів не мав!), — А все-таки катюзі, Як кажуть, буде по заслузі. Зійшлися судді, стали розбирать: Коли і як воно, і що їй присудити? Як не мудруй, а правди ніде діти. Кінців не можна поховать... Не довго думали — рішили — І Щуку на вербі повісити звеліли. — Дозвольте і мені, панове, річ держать, — Тут обізвалася Лисиця. — Розбійницю таку не так судить годиться: Щоб більше жаху їй завдать І щоб усяк боявся так робити, — У річці вражу Щуку утопити! — Розумна річ! — всі зачали гукать. Послухали Лисичку І Щуку кинули — у річку.
Анонім Показати IP 27 Березня 2015 23:16
Вони заарештовані чи всі вже виїхали і подалися в біга

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus