USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.90
  • PLN 9.65 9.85

Показав 1,3 проміле: на Волині водійка доводила, що була твереза, а драгер «працював не так»

7 Січня 2024 18:14
В Іваничах зупинили жінку, яка у нетверезому стані керувала авто «ЗАЗ Sens». Під час огляду драгер показав 1,30 проміле алкоголю в крові.

За водіння у нетверезому стані Іваничівський районний суд оштрафував водійку на 17 тисяч.

15 листопада на вулиці Залізничній близько 20 години поліцейські зупинили водійку «ЗАЗ Sens» Марину Я. через порушення правил проїзду перехрестя. Під час спілкування правоохоронці помітили у неї ознаки сп’яніння, тож запропонували пройти тест на драгері. Результат – 1,30 проміле алкоголю в крові.

Під час суду жінка не визнала свою вину, мовляв, вона тоді не була п’яна. Також наголосила, що драгер «працював не так», бо вона була змушена продути тестер чотири рази. Тож волинянка висловила сумнів щодо правильності показів приладу. А свою відмову їхати до медичного закладу для проходження огляду мотивувала тим, що вдома без нагляду залишилась малолітня дитина.

Читати ще: На Волині водій Ford, якого позбавили прав, влетів у маршрутку з пасажирами. Як суд його покарав

Марина Я. просила суд закрити провадження щодо неї через відсутність події і складу правопорушення.

Проте, як стало відомо із відеозапису фіксування події, водійка дещо лукавила. Бо спочатку вона відмовлялася проходи огляд на місці: мовляв, о 12 годин випила літру пива, тому пройде тест завтра.

«Я вранці випила пива, я не створюю проблем, можна без тесту. Я випила 1 літр пива, була 12 година, я твереза, я дути тестер не можу».

Доводи порушниці про недостовірність результату проходження огляду на стан сп'яніння на місці зупинки авто з використанням спеціальних технічних засобів у зв'язку із тим, що прилад «неправильно працював», суддя поважав необґрунтованими.

Читати ще: Поспішав запобігти пожежі: на Волині оштрафували майстра лісу, якого спіймали п’яним за кермом

Крім того, після отримання результату огляду Марина Я. не висловлювала своєї незгоди із результатами тестування, не вимагала проходження огляду в медичному закладі, натомість зазначила «я згідна, випила пива, давайте штраф і все».

Врахувавши всі обставини, суд оштрафував порушницю на 17 тисяч та на рік позбавив права керувати авто.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Водій Показати IP 7 Січня 2024 18:32
Я коли їду то кручу головою як в літаку щоб нікого не зачепити а вони ще й п'яні їздять. Не так давно був тоже дув, але з драгером було все в порядку 000.
Were Показати IP 8 Січня 2024 10:43
Тупі курки мають бути покарані

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus