USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Похід вулицею для сліпих українців - гра в російську рулетку. ВІДЕО

6 Вересня 2013 08:18
Понад 70 тисяч українців мають серйозні вади зору - аж до сліпоти, за статистикою профільних громадських організацій. Майже 10 тисяч слабкозорих — це діти. Їхні права Україна зобов'язалась захищати ще три роки тому, ратифікувавши міжнародну конвенцію ООН «Про права людей з інвалідністю».
А уряд навіть оголосив Національний план дій із втілення документу рік тому, — йдеться в сюжеті ТСН. Для цих людей очі — це ціпок. На вулиці для них кожен крок, мов гра у російську рулетку: зіб'ють чи не зіб'ють. Ями на дорогах — справжня біда для сліпих, бо якщо її не відчути палицею, то можна там опинитися.

«Там» бояться опинитися більшість незрячих, тому просто не виходять на вулиці, каже інструктор з орієнтування інвалідів. Щоб могли вільно виходити на вулиці усі, як це декларує конституція України, потрібно небагато: яскраво-жовті позначки на всьому, що виступає, і лінії, які вказують шлях. А також, озвучення громадського транспорту і переходів. Це світовий стандарт згідно з конвенцією ООН «Про права інвалідів».

В Україні ж, нарікають громадські активісти, проблеми вирішуються епізодично і непрозоро. Скільки бюджетних коштів виділено на реалізацію документів і на що конкретно вони пішли, попросили прокоментувати державну службу з питань інвалідів. Утім, за 5 днів часу на відповідь там не знайшли. Представниця відомства на прес-конференції скромно сидить у залі, поміж журналістів і камери уникає.

Сліпих людей також ледве не викають із маршруток. Щоправда, позитивні зрушення таки є. Принаймні, один із переходів у Луцьку почав «пищати».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus