USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.78 9.89

Поховали бійця волинської бригади, який підірвався на Донбасі

30 Квітня 2021 22:23
30 квітня у місті Волочиськ Хмельницької області попрощалися з Романом Володимировичем Гуляком, 1990 року народження, старшим сержантом, військовослужбовцем 14 окремої механізованої бригади, який підірвався 27 квітня близько 12.30 в районі населених пунктів Оріхове і Новотошківське Сєверодонецького району Луганської області.

Про це йдеться в матеріалі видання Суспільне, повідомляє Цензор.НЕТ.

За словами командира підрозділу мінометної батареї військової частини, де служив Роман Гуляк, у травні у військового мав закінчуватися контракт проходження військової служби. Прощалися з молодшим сержантом на міській центральній площі.

Командир підрозділу мінометної батареї військової частини А 1008 Михайло розповідає, Роман був головним сержантом, командиром мінометної батареї. «Він проходив службу в нашому підрозділі від початку підписання контракту майже три роки, 7 травня цього року мав звільнятися. Але не дослужив тиждень до закінчення трьохрічного контракту», – каже чоловік.

Заступник Волочиського міського голови Володимир Сергійчук особисто знав Романа. Говорить, його донька навчалася з ним у школі в одному класі. Розповідає, місцева влада допомогла в організації поховання військового.

«У таких випадках ми забезпечуємо за рахунок міської ради повністю процес поховання, а також ми виділяємо 10 тисяч гривень, на ті потреби, які потрібно для сім’ї, щоб зробили поховання. Далі будемо долучатися до встановлення пам’ятника, і всіх решти питань. У разі якщо сім’я буде звертатися будемо допомагати», – каже міський голова.

Директор Волочиського НВК, де навчався Роман, Володимир Ревуцький каже, знав загиблого з дитинства.

«Роман - наш випускник 2007 року, в перший клас він також пішов до нашого навчального закладу. В нього мама в нас працювала, бабуся в нас працювала, ми його знаємо змалечку. Він навчався в нас в школі в класі правового профілю, він гарно танцював, займався спортом, був активним», – розповідає Володимир Ревуцький.

«Після школи він навчався в коледжі Хмельницькому, а потім працював на машинобудівному заводі. А вже з 2015 року він в зоні АТО. 8 травня мав повернутися додому, в нього завершувався контракт, їх відвели вже з першої лінії, і мама вже готувалася до приїзду сина», – каже Володимир.

Роман Гуляк не планував служити у лавах Збройних сил України після школи, додає Володимир Ревуцький.

«Я не думаю, що із самого початку він налаштовувався бути військовим, але події 2014 року його підштовхнули», – говорить Володимир Ревуцький.

З близьких у Романа Гуляка залишилися мама, батько та бабуся.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus