USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Поляки допомагатимуть навчати молодих фахівців з Луцька

17 Липня 2015 16:25
Першим етапом на шляху співпраці Луцька та Товариства Четвертого Червня (Республіка Польща) назвали підписання меморандуму, який сприятиме освітнім візитам молодих луцьких фахівців у міста Польщі.

Підписання договору про співпрацю між Луцькою міською радою та Товариством Четвертого Червня (Республіка Польща) в рамках реалізації проекту «Нове зерно» відбулося 17 липня у Луцьку.

Перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев розповів, що Луцьк має гарну історію співпраці з багатьма містами Республіки Польща, з якими спільно реалізовує різноманітні проекти (загалом близько 40). Найперспективнішими з них є ті, що сприяють розвитку кадрового потенціалу, а саме - з Товариством Четвертого Червня молоді спеціалісти з Луцька можуть навчатися у багатьох польських містах. З його слів, підписання меморандуму є першим етапом у подальшій співпраці, що дасть можливість Луцьку та Україні загалом швидше інтегруватися в Європейський Союз та навчитися працювати за правилами ЄС.
Як зазначив віце-голова Товариства Четвертого Червня Збігнєв Буяк, назва Товариства походить від того, що саме 4 червня 1989 року були проведені вибори, що, через перемогу Солідарності допомогли подолати комуністичну систему у Польщі. Ця перемога мала ще одну дуже важливу ціль – заздалегідь були укладені домовленості круглого столу, що передбачили для Солідарності конкретні завдання. Це значило, що переможці виборів робитимуть реформу самоврядування, законодавства та реалізовуватимуть усе, що записано у домовленості. З його слів, поляки уважно слідкують за подіями в Україні, вболівають за українців та їхні реформи, як економічні так і реформи самоврядування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus