USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Поляки хочуть, щоб потяг Ковель-Холм годину стояв на кордоні

5 Травня 2017 17:01
Польська сторона пропонує проводити прикордонний контроль пасажирів поїзда Ковель-Холм на своєму боці під час годинної стоянки в Дорогуську, в той час як українські залізничники пропонують це робити під час руху поїзда.

Про це стало відомо з виступу керівника Львівської залізниці Івана Груника на нараді в Холмі, де обговорювалися технічні деталі запуску ж / д сполучення між цим польським містом і Ковелем, - інформує Центр транспортних стратегій.

Іван Груник зазначив, що з української сторони прикордонний і митний контроль будуть здійснюватися на шляху прямування поїзда після посадки пасажирів в Ковелі. У разі виявлення порушників, вони будуть висаджуватися на станції Ягодин. Таку ж технологію, на думку, керівника Львівської залізниці, необхідно впровадити і на польській станції Дорогуськ.

"На станції Дорогуськ польська сторона пропонує стояти одну годину. Я думаю, що це надзвичайно великий час простою. Думаю, його необхідно скоротити до 20 хвилин. Це час передбачено, щоб всі прикордонні і митні служби польської сторони сіли (в поїзд) на станції Дорогуськ , і за такою ж схемою, як українська сторона, розпочати контроль митний і прикордонний на шляху проходження від станції Дорогуськ до Холма, за прикладом поїзда Львів-Перемишль ", - заявив Іван Груник. Аналогічним чином, за його словами, повинен здійснюватися контроль на зворотному шляху з Холма. Також він акцентував, що українська сторона повністю готова до реалізації даного проекту.

Нагадаємо, сьогодні, 5 травня, новий рейковий автобус Pesa здійснив перший тестовий рейс за маршрутом Ковель - Холм (Польща). ФОТО. ВІДЕО.

Анонсується, що, в разі погодження всіх спірних моментів з польською стороною, орієнтовний час в дорозі складе 2 години, а ціна квитків - 130-150 грн.

Раніше повідомлялося, що двовагонний потяг (рейковий автобус) здійснюватиме регулярні рейси починаючи кінця травня – початку червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus