USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

З Ковеля до Хелма сьогодні вперше відправляється рейковий автобус. Відео

5 Травня 2017 08:30
Вперше сьогодні, 5 травня, у тестову подорож відправляється рейковий автобус з Ковеля до Холма. Про це повідомив заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук у Фейсбук.

«Буду дуже прискіпливо все аналізувати та розглядати, аби при потребі запропонувати внести певні корективи, щоби задум відбувся. Ще є ряд проблемних моментів регіонального та національного рівнів з української сторон», - повідомив чиновник.

Кошарук додав, що у Холмі разом з польськими колегами ще міркуватимуть над ефективними формами та методами прикордонного та митного контролів. «Прагнемо удосконалити та пришвидшити цю процедуру як на польській так і на українській територіях».

«Сьогодні запросив долучитися до роботи нашої групи Ковельського міського голову. Після розмови, маю впевненість, що Олег Кіндер виявить максимальну активність. Адже його позиція також є важливою та значущою. Тим паче, що саме Ковелю, як і Хелму, даний проект обіцяє багато розвиткових перспектив», - зауважив Сергій Кошарук.

Як повідомлялося, потяг Ковель-Холм курсуватиме щодня, попередньо відправлятиметься об 11:50. Вартість проїзного квитка становитиме 131-150 гривень, а орієнтовний час в дорозі – 2 години.

Відео тестового проїзду рейкового автобуса Ковель-Холм

Нагадаємо, в лютому цього року голова правління ПАТ УЗ Войцех Балчун писав, що використовуватися на маршруті буде рейковий автобус Pesa.

«Це буде рейковий автобус моделі Pesa. Розраховуємо, що наші пасажири залишаться в подвійному виграші: в Холмі є зручна пересадка в такі міста як Варшава, Люблін, Замосць, Жешув. Тобто дістатися можна буде в усі куточки Польщі», - заявив Балчун.

До слова, станція Ковель вже обладнана трьома кімнатами для працівників митної та прикордонної служб.

Однак, як зазначив начальник Луцького прикордонного загону полковник Микола Скарвінко, наразі необхідно вирішити питання кадрового забезпечення та забезпечення доступу до бази Інтерполу під час руху потяга.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Так Показати IP 5 Травня 2017 09:09
Шановні. Не до Хелма, а до Холма. Це українській варіант назви цього польського міста. Так само як поляки на Львів кажуть Львув, а ми на Кракув кажемо Краків. Холм заснував Волинський князь Данило, відомий як Данило Галицькій. Там він похований. Князь Данило, визнаний Римським Папою Королем, планував зробити Холм столицею своєї держави - Галицько-волинського князівства.
Читач до Так Показати IP 5 Травня 2017 12:19
Місце поховання КОРОЛЯ ДАНИЛА достеменно невідоме.
Їван Показати IP 5 Травня 2017 10:24
Тоді Южно-Сахалінськ як буде - Південно-СахалИнськ?
Смл Показати IP 5 Травня 2017 11:49
Не ковель А в Луцьк -хельм через ковель треба би було я за Знаєш чому щоб відновили мисто Луцьк не слабо графік поіздив

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus