USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Поляки передали корм для собак-переселенців на Волині

26 Травня 2022 21:45
Польські мисливці вже передали чотирилапим улюбленцям з України понад тонну спеціального корму.

Як розповів голова ГО «Волинський клуб собаківництва», ГО «Волинський обласний осередок Кінологічної спілки України «Маршал» Ігор Жмурко, минулого тижня він здійснив робочу поїздку в Республіку Польща, аби доставити на Волинь гуманітарну допомогу для тварин.

«Безперечно, зараз Україна потребує допомоги різного характеру, передусім для військових, людей, які були змушені покинути свій дім і залишилися без засобів для існування (це діти, люди поважного віку та хворі). Зараз усі стараються допомогти цим категоріям осіб.

Водночас ми повинні розуміти, що поряд із нами завжди перебувають наші менші друзі: собаки, коти та інші домашні тварини. Вони теж потребують допомоги, адже разом зі своїми господарями переживають усі незручності та перебувають у не найкращих умовах», – написав він у Facebook.

Як наголосив, через війну багатьом заводчикам, власникам собак довелося вимушено виїхати з міст, де проходять бойові дії, в західні регіони країни разом зі своїми вихованцями. Багато хто доглядає за тваринами, чиї власники перебувають у ЗСУ чи територіальній обороні.

Через воєнний стан виникли проблеми з закупівлею та доставкою кормів.
На потребу відгукнулися друзі з Польщі, зокрема Польська мисливська асоціація, яка надала спеціальний корм для мисливських собак.

Нині Польська мисливська асоціація (пол. Polski Związek Łowiecki) передала чергову допомогу українським партнерам – понад тонну корму для собак із територій, де тривають бойові дії. Корм надали польські мисливці з Польської мисливської асоціації та відділу Кінологічного клубу в Познані.

Із перших днів повномасштабної агресії Росії проти незалежної України польські мисливці допомагають українцям. Загальна вартість наданої ними допомоги становить понад два мільйони злотих.

Як наголосив голова правління Польської мисливської асоціації Павел Лісяк, мисливці з Польщі та їхні родини допомагають від щирого серця.
Серед основних напрямків допомоги асоціації – надання телескопів, тактичного одягу, засобів нічого бачення, тепловізорів, продуктів тривалого терміну зберігання, медикаментів українським мисливцям, які входять до складу підрозділів територіальної оборони; доставка продуктів і засобів гігієни до міст, де тривають бойові дії; допомога українським біженцям у Польщі; збір та доставка корму для тварин в Україну тощо.

Усі переселенці, які нині перебувають на території Волинської області зі своїми чотирилапими улюбленцями, можуть звертатися по допомогу до Ігоря Жмурка. Корм обіцяють доставити безплатно, однак першочергово пріоритет надаватимуть мисливцям, власникам великих порід собак і утримувачам цуценят.

Фото зі сторінки Ігоря Жмурка у Facebook
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus