USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині визначили найкращих мисливських собак

3 Травня 2016 23:44
Вперше на Волині відбулися Всеукраїнські випробування мисливських собак рангу САСТ по кров’яному сліду. Їх організатором стала обласна організація Федерації мисливського спорту України. Судити змагання з Гадяча Полтавської області приїхав рефері національної категорії Анатолій Дементій.

Про це йдеться у повідомленні «Вісник+К».

Згідно з правилами, за 12 годин до початку змагань проклали 400-метровий кров’яний слід. По ньому мисливські собаки мають вивести до уявної пораненої дикої свині. Щоб здобути диплом першого ступеня, чотирилапі мали самостійно виявити здобич і вказати на неї господарю.

За інформацією прес-служби Волинського ОУЛМГ, для змагань вибрали лісове урочище неподалік Шацька. Для кожної собаки слід прокладали новою місциною.

З минулого вечора там ніхто не ходив, тож, згідно з вимогами випробувань, досвідченому собаці «почути» запах не складає труднощів. На ділі виявилося інакше. Багато собак, взявши слід, невдовзі його втрачали, знаходили і знову збивалися з правильного курсу. У цих випробуваннях брали участь ягдтер’єри, лайка і бігль… Остання Terra Odtrochtabiel лучанина Антона Демчука була єдиною собакою, що на весь ліс голосним погавкуванням сповістила про знайденого кабана. До речі, його у цих випробуваннях символізувала шкура справжньої дикої свині.

У підсумку перемогу здобув ягдтер’єр Ajar Universal Jajcer Олексія Адамського з Бучі Київської області, друге місце зайняв ягдтер’єр Ena Vapec киянина Сергія Лагути, третє – бігль Terra Odtrochtabiel лучанина Антона Демчука.

Випробування по сліду на Волині віднині стануть традиційними.

Неподалік Луцька на лугових угіддях Боратинської сільської ради того ж дня проходили обласні змагання лягавих мисливських собак по куріпці. Як повідомив їх суддя Євген Осадчук, у цих перегонах перемогу виборов курцхаар Айк лучанина Віктора Хорзула, друге місце зайняв дратхаар Дора лучанина Андрія Сидорука, третє посів дратхар Хайта ковельчанина Романа Додя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus