USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Поляки стали більше довіряти українцям. Дослідження

19 Жовтня 2016 19:24
Громадяни Польщі стали більше довіряти українцям, при цьому довіра до арабів суттєво зменшилася.

Про це з посиланням на дані опитування Міжнародної організації з міграції повідомляє Польське радіо.

Зокрема, згідно даних МОМ, поляки найкраще висловлюються про громадян України, В’єтнаму, європейців, американців та канадців. Найбільш негативно вони налаштовані до арабів та африканців. При цьому, як зазначає видання, "довіра до українців у поляків останнім часом зросла найбільше".

Коментуючи цю інформацію, експерт центру Ipsos Кшиштоф Хмєлєвський, зазначив, що серед поляків зменшилася довіра та відчуття культурного зв’язку з арабами та іноземцями з Африки. Серед громадян Польщі також збільшуються побоювання пов’язані з напливом іноземців до Польщі.

"Підґрунтям цього остраху є загроза пов’язана з відчуттям безпеки, це є також побоювання пов’язані з можливістю втратити місця праці. Інші побоювання мають теж ідеологічний фундамент: вони зв’язані з загрозами для нашої культури, нашої віри та релігії…", – зазначає експерт.

Зі слів Анни Ростоцької з Міжнародної організації з міграції, найбільше іноземців остерігаються ті, хто інформацію про них отримують зі ЗМІ або від інших осіб. Найменше іммігрантів бояться ті, хто мав з ними безпосередній контакт.

Опитування 1011 осіб провели у вересні шляхом безпосереднього опитування.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, колишній міністр транспорту, будівництва і морського господарства Польщі Славомір Новак очолив Державне агентство автомобільних доріг України. Окрім того, у квітні цього року Кабінет міністрів України на своєму засіданні призначив головою ПАТ "Укрзалізниця" поляка Войцеха Балчуна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
юзько пилсудськый Показати IP 19 Жовтня 2016 21:43
Цікаво чи укрїнці почали більше довіряти полякам? Власне я, ні!
Олексій Карпенко (м. Показати IP 19 Жовтня 2016 23:39
ПОЧАЛИ! А що - є сумнів? Підстави для цього давно були. Брати сумарну кількість наших конфліктів "по історії" задля визначення рівня довіри - м'яко кажучи, некоректно. Зрештою, ми (маю на увазі - Українці та Поляки) билися славно!)) Треба ще враховувати, як поводилися під час і поза ними, як висловлювалися (не тільки маргіналів-шовіністів): "Я поставив на карту останню можливість зробити щось на користь майбутнього Польщі, цим послабити потужність Росії в майбутньому. І коли вдасться допомогти створенню незалежної України, яка буде перепоною між нами і Росією, остання на багато років не буде нам загрожувати. … Але проблема в тому чи повстане Україна, чи має вона достатньо сил і людей, щоб організуватися, ми не можемо тут вічно знаходитися і тому звертаюся до місцевих поляків, щоб мене зрозуміли і допомогли. Це і в їх інтересах, не саботувати, а разом з українцями створити державу. Кордонів 1772 року відновлювати не буду, як колись бажав. Польща не потребує цих земель. … Іншого не має – як спробувати створити самостійну Україну. Нажаль Петлюра не відіграє тут жодної ролі. Тут він тільки знаряддя, не більше. Коли не вдасться нічого тут зробити залишимо цей хаос власній долі. … А далі покаже майбутнє”." Юзеф Пілсудський Ще питання є?)))))))
юзько пилсудськый Показати IP 20 Жовтня 2016 14:26
Є, ще й який сумнів є. Ви дуже гарно вирвали частину з загального контексту промови Пілсудського, але перед тим було: "Бєз неподлеглой Украіни не моге біць неподлеглой Польсце." Я маю надію, що хтось з відвідувачів сайту таки УВАЖНО прочитає ваш пост і зробить відповідні висновки, а я лише виділю деякі слова з цьго тексту. "зробити щось на користь майбутнього ПОЛЬЩІ", "і коли вдасться допомогти створенню незалежної України, яка буде ПЕРЕПОНОЮ між нами і Росією", прошу шановне паньство звернути увагу як "дбає" Пілсудський за долю України, а чому доля України так важлива для нього, все дуже просто, "остання (Росія) на багато років не буде НАМ (полякам) загрожувати". І головне:"коли не вдастьсянічого тут зробити, ЗАЛИШИМО цей ХАОС власній долі." От як вони про нас турбуються!!! В вас немає запитань??? А в мене, Є!!! І дуже багато.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus