USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Поляки вчили волинських прикордонників розпізнавати крадені авто

12 Березня 2018 07:19
Як протидіяти викрадачам автівок - цього вчили волинських прикордонників польські колеги. Навчання проводили на міжнародному пункті пропуску «Ягодин». Лише торік через нього намагалися ввезти понад дві сотні крадених в Європі машин, йдеться у сюжеті Espreso.TV.

За добу міжнародний пункт пропуску Ягодин-Дорогуськ перетинає понад 5 тисяч машин. Визначити на око, яка з них крадена, важко. Зазвичай зловмисники полюють за автівками, яким не більше шести років. Передусім, йдеться про еліті марки.

«Зокрема, це такі транспортні засоби як «Тойота Лендкрузер», «БМВ», «Порш» та «Ауді», - розповідає начальник відділу Північного регіонального ДПУ Володимир Беркута.

А навчає українських митників премудростям антиконтрабандної справи польський експерт Войтек Пемпко.

Експерт розповідає, що першочергово може виказати крадене авто. Зокрема, необхідно перевірити vin-код із 17 цифр, переконатися в автентичності стікера, дослідити салон автомобіля і кузов. Вже потім - експертиза достовірності документів на машину. Якщо по жодному з пунктів претензій немає, то авто прямує далі.

«Моя місія навчити українських прикордонників прискіпливіше вивчати уловки зловмисників», - каже Войтек Пемпко.

Польський гість розповідає, аби не видати себе на кордоні, злочинці-автомобілісти части вживають для заспокоєння амфетамін. Він притупляє хвилювання і страх. Тому лише фаховість людей у погонах, їхня прискіпливість і технічна грамотність можуть завадити нелегальному транспортуванню автівок.

А вже за місяць прикордонникам має прийти на допомогу міжнародна пошукова система. «У цій системі зібрана вся інформація про марку, модель транспортного засобу, про характерні види підробок, як відрізнити vin-код та кузов автомобілів», - розповідає Володимир Беркута.

Торік українські прикордонники на різних пунктах пропуску виявили понад 220 крадених машин. Більша половина з них прямувала з країн ЄС. Якщо міжнародна база запрацює, то цей показник може стати куди більшим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Активіст Показати IP 12 Березня 2018 08:47
Наші можуть краще навчити того поляка. А ще скільки брати, за те щоб крадене авто "не побачити".
Євробидло Показати IP 12 Березня 2018 09:14
Українські прикордонники вчили поляків, як працюючи лише на один оклад мати 4 земельні ділянки, 2 квартири, 3 автомобіля бізнес - класу, 1 будинок і 1000000 Євро Готівкою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus