USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Поляки відновили блокаду КПП «Устилуг – Зосин»

25 Лютого 2024 13:29
Польські фермери відновили протест на пункті пропуску «Устилуг – Зосин» на кордоні з Україною. У чергах на в’їзд до України стоять близько 2400 вантажівок.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону 25 лютого.

За його словами, наразі блокування руху польськими протестувальниками продовжується на шести напрямках. Аграрії відновили протести на КПП «Устилуг – Зосин», який напередодні був розблокований.

«По всіх цих напрямках сукупно станом на ранок сьогодні – це десь майже 2400 вантажівок. Найбільше навпроти пунктів пропуску «Краківець», «Рава-Руська» та «Ягодин». Вчора у напрямку пункту пропуску «Устилуг» символічно почали відмовлятися від блокування руху вантажних транспортних засобів», – сказав Демченко.

Читати ще: У Польщі на протестах фермерів знову з’явились плакати з пропутінськими гаслами

Речник ДПСУ зазначив, що польські фермери не блокують рух автобусів та легкових автомобілів на жодному з пунктів пропуску.

Як інформували, Президент Володимир Зеленський доручив уряду до 24 лютого бути на кордоні з Польщею, щоб розв’язати питання блокування. Він також запросив приїхати на кордон очільника польського уряду Дональда Туска, а Президента Польщі Анджея Дуду – підтримати цей діалог.

Водночас Туск заявив, що зустріч урядів України і Польщі відбудеться 28 березня у Варшаві, а до цього часу обидві країни працюватимуть на технічному рівні, аби розв’язати економічні проблеми.

23 лютого представники Кабінету Міністрів України прибули на кордон із Польщею для врегулювання питання блокади, а польські урядовці – ні. Зустріч не відбулася.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus