USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Політики вмокнули Україну в найгидотніший скандал, кажуть журналісти

18 Жовтня 2009 14:01
Журналісти, які об\'єдналися в ініціативну групу, закликають колег утриматися від смакування деталей сексуально-політичного скандалу до завершення слідства та звинувачують політиків у найбруднішій кампанії в історії України. Про це 18 жовтня інформують «Волинські новини».
У зверненні журналістів до політиків, яке опублікувала «Телекритика» з посиланням на УНІАН, зокрема, йдеться:
 
«Україна вступає в чергову виборчу кампанію. Ми, журналісти, добре усвідомлюємо ступінь власної відповідальності в цей період, ступінь тиску з боку політиків, ступінь спокус і ступінь власної гідності.
Ми готувалися до найскладнішої кампанії в історії України. Виявилося, готуватися треба було до найбруднішої.
За тиждень до старту виборчих перегонів ви, політики, без крихти порядності, без найменшого сумніву, за мить вмокнули Україну в найгидотніший скандал, який тільки можна було уявити.
Це вам наплювати на дітей, чиє майбутнє ви перекреслили заради свого рейтингу.
Це ви знищуєте Артек на догоду своїм політичним інтересам.
Це через вас Україну вважатимуть сексуальним відстійником Європи.
І ви хочете бути президентами ТАКОЇ країни?
Є базові речі, шановні політики: це права людини, це таємниця слідства, це презумпція невиновності. Нагадуємо, що є ще й елементарна порядність і людяність.
Ми не братимемо участі у ваших брудних іграх. Ми закликаємо своїх колег утриматися від смакування інтимних деталей сексуально-політичних скандалів до завершення слідства. Установлювати винних, а тим більше оприлюднювати їхні імена - це не справа політиків і журналістів».
Звернення відкрите для підписання. «Телекритика» запропонувала лишати свої підписи в коментарях – з вказівкою імені, прізвища та медіа. Як свідчить інформація видання, загалом звернення уже підписали більше 80 журналістів.
Довідково:
13 жовтня народний депутат України Вадим Колесніченко (Партія регіонів) повідомив, що до нього звернулася мати двох дітей, які, як вона стверджує, постраждали від сексуальних домагань в МДЦ «Артек». За її словами, попри те, що підозрюваного в згвалтуваннях вже затримано (ним виявився її колишній чоловік), вона знає імена ще шістьох осіб, причетних до цієї справи, серед яких є і народний депутат.
Тим часом увечері 14 жовтня в ефірі «П’ятого каналу» міністр МВС Юрій Луценко заявив: «Півгодини тому ми отримали свідчення однієї з потерпілих дітей про те, що до цієї справи причетні народні депутати України».
Хоча, як пише «Комерсант» 16 жовтня заступник генерального прокурора України Тетяна Корнякова повідомила, що Генпрокуратура не знашла підтверджень інформації про участь народних депутатів в розбещенні неповнолітніх у Міжнародному дитячому центрі «Артек».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Андрій Калахан Показати IP 18 Жовтня 2009 15:58
Бютівська заказуха. Цікаво, а якщо депутатів таки визнають винними, що робитимуть ці журналісти?
Олександр Показати IP 19 Жовтня 2009 09:05
Андрію Калахану. Щодо заказухи - згідний. Що робитимуть? Коли їм плюватимуть межи очі, казатимуть "Божа роса". Зрозуміла моя думка?..
Анонім Показати IP 19 Жовтня 2009 10:19
А якщо депутати не винні? А якщо їх просто оговорили? Як бути тоді. Так можна оговорити любу людину. Хай пройде слідство і зроблять хоча б попередні висновки. Єдине з чим не можна не погодитися, то це страшний бруд і велика дикість.
Олександр Показати IP 19 Жовтня 2009 10:29
Аноніму. А з іншого боку, і ти правий.
Андрій Калахан Показати IP 19 Жовтня 2009 11:13
Аноніму: А є рішення судів по справі Гонгадзе, по справі Лозінського, по багатьох інших справах? Єдине з чим я не можу погодитись, це те, що окремі інтернет-видання України не спромоглися у сканах документів затерти імена дітей. Діти у цій грі - всього-навсього розмінна монета.
Анонім Показати IP 22 Жовтня 2009 21:52
Чергова виборча фальшивка партії тричі несудимих. Ці вибори давно вже прорікували найбільш брудними в історії України. Щодо порядності тричі несудимих фігурантів, то проти адвокатів "згвалтованих" відкривається справа по вимаганню хабарів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus