USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Полювання на відьом»: у Конго живцем спалили вісім жінок

29 Вересня 2021 22:52
У Демократичній Республіці Конго місцеві жителі влаштували так зване «полювання на відьом» і жорстоко вбили вісім жінок. Нещасних вони живцем спалили через звинувачення в «чаклунстві».

Про це, посилаючись на правозахисників з Конго, повідомляє УНІАН з посиланням на The Guardian.

Правозахисники стверджують, що «мисливці на відьом» з червня по вересень 2021 року звинуватили понад 300 жінок у причетності до «чаклунства».

Примітно, що люди, які шукають «відьом» в Конго, звертаються за допомогою до баджаказі – брехливих проповідників і самопроголошених екстрасенсів. Баджаказі, здебільшого, це жінки. Вони нібито вміють знаходити «відьом» і звинувачують їх у «чаклунстві».

Саме за «наведенням» баджаказі місцеві жителі знайшли і живцем спалили вісім жінок. За словами правозахисників, влада Конго відмовляється вживати хоч якісь заходи щодо припинення «полювання на відьом».

Професор соціології Боско Мучуківу стверджує, що поліція і вся система правосуддя не захищають жінок і не виконують свою роботу. Більше того, знайти і притягнути до відповідальності людей, які вбивають невинних, практично неможливо. Лідери громад, в яких відбуваються спалення жінок, покривають причетних до жорстокого «полювання на відьом» і не повідомляють їхні імена правозахисникам.

Раніше у Конго в результаті спалаху менінгіту померли понад 120 осіб. Місцеві жителі вважають, що спалах пов’язаний з чаклунством. Замість того щоб звернутися за лікуванням, деякі люди переїжджають з одного місця на інше, сподіваючись, що хвороба не піде за ними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus