USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Польотів з Рівного до Туреччини більше не буде

2 Серпня 2017 18:31
Туристична компанія TPG скасовує чартерні рейси з Рівного до турецької Анталії. Рішення остаточне, кажуть у компанії, і переглядати його не будуть. Бо не набирають достатньо туристів. Тим рівнянам, які придбали путівки раніше, обіцяють організовувати трансфер до столичних аеропортів. Щоправда, поки лише на наступний тиждень.

Цієї п’ятниці, 4 серпня, буде останній рейс з Рівного до Анталії і у зворотному напрямку. На обидва наразі — по близько 70 пасажирів зі 170, які може вмістити літак «McDonnell Douglas» авіакомпанії «Bravo Airways», інформує «Рівне вечірнє».

На сайті компанії TPG, яка з минулого року відкрила програму чартерних рейсів з Рівного спершу до Туреччини, а восени — й до Єгипту, бронювання квитків з рівненського аеропорту на наступні тижні серпня уже не доступне. А нагадаємо, рейси до Анталії мали бути до кінця вересня.

Директор рівненського аеропорту Ігор Насинюк запевняє, що про плани туроператора скасувати польоти з Рівного аеропорт не повідомляли. Додає, що наразі у нормальному режимі готуються до п’ятничного рейсу, а заодно ремонтують руліжну доріжку, аби летовище могло приймати літаки не лише з двигунами зверху.

TPG не вперше закриває передчасно чартерні програми. Взимку спершу закрили польоти до Хургади, а потім до Шарм-ель-Шейху. Наразі компанія відмовляється від чартерів до Туреччини не лише з Рівного, а й з Кривого Рогу та Вінниці.

— Наше рішення — суто з комерційних причин,

— коментує директор з авіаперевезень TPG Євгеній Щанкін. — На останні рейси було мале завантаження, а дотувати цей напрямок нам невигідно. Падіння продажів, зокрема (а може, і найбільше), пов’язане з проблемами авіаперевізника «Bravo», який нещодавно затримав рейс з Туреччини на 12 годин. Але зазначу, що чартерна програма з Рівного пропрацювала стільки ж, як і торік. Цього року ми відкрили її на місяць раніше і на місяць раніше завершили. Відновлювати рейси до вересня вже не будемо, а ось від планів на чартери до Єгипту з кінця осені не відмовляємося. Раз на тиждень з Рівного до Шарм-ель-Шейху буде рейс.

За словами пана Щанкіна, 11 серпня для рівнян, які купували путівки на курорти Туреччини з вильотом із рівненського летовища, TPG організує трансфер до Києва. Наступними тижнями, додає директор, теж можливі такі організовані перевезення за рахунок туроператора, але поки компанія їх не гарантує.

Переглядати вартість куплених рівнянами турів не будуть. Як зазначив п.Щанкін, останніми тижнями з Рівного пропонували і так дешевші путівки, аніж з Києва, хоча відпочивальники розповідають, що зі столичних аеропортів відлітати було, навпаки, дешевше.

Як пише видання, на програмі чартерних рейсів з Рівного піарилося чимало рівненських чиновників та депутатів, позиціонуючи польоти як їхню заслугу у "відродженні рівненського аеропорту". Навіть 2 червня цього року, коли відкрили уже другий літній сезон до Анталії, обласні, міські чиновники і депутати з'їхалися до аеропорту "проводжати відпочивальникам". Зокрема, поміж кульками і фуршетними столами ходив голова ОДА Олексій Муляренко, заступник міського голови Віталій Герман.

Натомість доля Луцького аеропорту - дещо сумна. У 2017 році стало відомо, що нові власники контрольного пакету акції ПАТ «Луцьке авіапідприємство» збирають збори акціонерів. Одним із питань, яке мають розглянути, - перетворення авіапідприємства в агропідприємство. Для цього потрібно 75% голосів. А оскільки 30% акцій перебуває у власності Луцької міської ради, то двом іншим власникам акцій потрібно заручитися підтримкою міської ради. До слова, свого часу контрольний пакет акцій мало місто, але втратило його під час додаткової емісії акцій. Нині більшість акцій підприємства та частина нерухомості зосереджена в руках однієї родини волинського бізнесмена.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus