USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Польща не визнає анексію Криму Росією. Заява

20 Березня 2017 10:35
Міністерство закордонних справ Польщі заявило, що Варшава не визнає анексію Криму і підтримує територіальну цілісність України в межах її кордонів, визнаних міжнародним правом.

Про це інформує Кореспондент.

«Польща не визнає так звану анексію Криму і непохитно підтримує територіальну цілісність України в межах її кордонів, визнаних міжнародним правом», - йдеться в офіційній заяві МЗС.

Відтак, Польща закликала Росію припинити окупацію півострова.

«Доти ми виступаємо за збереження санкцій з боку Європейського Союзу, США, Канади та інших країн щодо Росії у відповідь на її незаконні дії. Відновлення основ, що лежать в основі співробітництва і безпеки в Європі, має бути пріоритетом для всього євроатлантичного співтовариства», - заявили в міністерстві.

У заяві також говориться, що в Польщі стурбовані ситуацією з правами людини в анексованому Криму, особливо стосовно кримських татар. Такий стан справ, на думку Варшави, є прямою загрозою для країн Чорноморського регіону і сприятливою умовою для дестабілізації всієї території Східної та Південної Європи.

«Неможливість структур ООН, ОБСЄ і Ради Європи працювати в Криму, привела до створення «сірої зони» беззаконня в самому серці Європи», - наголосили в польському МЗС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанка Показати IP 20 Березня 2017 11:20
Хоч щось путнє і толкове.
Кастрюлька Показати IP 20 Березня 2017 11:26
А шо там со Львовом?
Українець Показати IP 20 Березня 2017 11:28
Це на третій рік війни. Дякуємо хоча б і за це брати і сусіди

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus