USD 39.85 40.28
  • USD 39.85 40.28
  • EUR 40.05 40.35
  • PLN 9.95 10.20

Польща побудує електронне загородження з Білоруссю по річці Буг

17 Вересня 2023 13:56
У Польщі оголосили тендер на будівництво електронного загородження на ріці Буг на кордоні з Білоруссю довжиною 172 км.

Про це заявив в суботу під час відвідання пункту пропуску «Тересполь» на кордоні з РБ міністр внутрішніх справ й адміністрації Польщі Маріуш Камінський, передає Укрінформ.

За словами міністра, в п’ятницю Прикордонна служба Польщі оголосила тендер на будівництво електронного загородження на ріці Буг кордоні з Білоруссю. Свої пропозиції компанії складатимуть до 22 вересня, в листопаді має бути обрано переможця тендеру і до кінця року розпочнуться відповідні роботи на кордоні.

«Електронне загородження матиме 172 км. Це буде близько 4,5 тис. денних, нічних й тепловізійних камер, датчики руху і сотні кабелів передачі даних», – повідомив Камінський.

Він додав, що центр електронного моніторингу за ситуацією на ріці Буг буде розгорнуто у Надбужанському відділі Прикордонної служби РП у Хелмі.

Як повідомлялося, 2021 році Польща і держави Балтії звинуватили Білорусь та РФ у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку на кордоні. У липні 2022 року Польща завершила будівництво на кордоні з Білоруссю загородження протяжністю 186 кілометрів і заввишки 5,5 метра. Згодом Польща також збудувала електронне загородження на сухопутній ділянці кордону з РБ.

У квітні цього року Польща почала будувати таке ж, як з Білоруссю, електронне загородження на кордоні з РФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus