USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Польща побудує стіну на кордоні з Україною

7 Грудня 2017 11:18
Уряд Польщі затвердив проект закону, який, зокрема, передбачає будівництво стіни на східному кордоні Польщі — з Білоруссю та Україною - у рамках боротьби з африканською чумою свиней (АЧС). Передбачається, довжина стіни буде понад тисячу кілометрів.

Про це поінформував заступник міністра сільського господарства Польщі Рафал Романовський, повідомляє Укрінформ.

“Вона не буде на самому кордоні, а в прикордонній смузі”, - заявив Романовський.

За його словами, стіна матиме вигляд подібний до загороджень вздовж автодоріг швидкого руху.

Вартість будівництва стіни завдовжки понад 1 тис. км становить 130 млн злотих (понад 37 млн дол.). При цьому в перший рік функціонування вартість її утримання та обслуговування сягне 190 млн злотих (понад 54 млн дол.).

Стіну будуватимуть упродовж 2018-2021 років.

У рамках реалізації цієї інвестиції уряд прийме ще один додатковий спецзакон, який регулюватиме всі юридичні процедури щодо цієї інвестиції.

Прийнятий спецзакон також дозволятиме частковий відстріл диких кабанів на територіях, які перебувають під охороною. Для цього мисливцям спеціально пропонуватимуться додаткові оплачувані відпустки терміном до шести днів.

Загалом, у Польщі до цього часу зафіксовано 104 вогнища АЧС, при цьому 81 — у цьому році. Востаннє випадок АЧС підтверджено у дикого кабана в лісі поблизу кордону 21 листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 7 Грудня 2017 11:34
еге ж . в Білорусії чумних свиней нема. їх там зїдають
Анатоль_ Показати IP 7 Грудня 2017 12:58
Нам до життя братів- білорусів та братів-поляків, до їхніх зарплат та пенсій ще треба пертися і пертися як до сонця рачки. Білоруси чумну свинину спалюють, а в нас виносять на базар чи в ковбасу-все сжеремо, брати та сестри мої! Шо нє?
Че Показати IP 7 Грудня 2017 13:38
Яйценюха Рамсєнія відправити туди з лопатою і тачкою. Хай вчиться стіни будувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus