USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Польща створює нову піхотну дивізію на кордоні, Білорусь відреагувала

10 Січня 2023 15:46
На сході Польщі буде сформована 1-ша піхотна дивізія Легіонів Війська Польського, оснащена придбаними в Південної Кореї та США танками.

Про це, як повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Польське радіо, в понеділок оголосив польський міністр оборони Маріуш Блащак.

Командування дивізії буде розташоване в Цеханові в Мазовецькому воєводстві. Дивізію оснастять сучасною технікою, насамперед закупленими в Південної Кореї гаубицями K9 і танками К2, а також американськими танками Abrams.

«Важливо максимально використати цю сучасну зброю, що вже надходить до Польщі. Перші екземпляри танків K2 уже на оснащенні Війська Польського. Abrams будуть цього, 2023 року», – додав Блащак.

Створення нової дивізії є частиною плану зміцнення армії Польщі, зокрема шляхом збільшення кількості солдатів. Очікується, що чисельність Війська Польського зросте зі 164 до 300 тисяч.

Державний секретар Ради безпеки Білорусі Александр Вольфович назвав плани Польщі щодо розгортання нової дивізії біля кордонів Білорусі «агресивним кроком», пише державне агентство БЕЛТА.

«Як це можна прокоментувати? Окрім як агресивну політику та недобросусідську налаштованість з боку Польщі стосовно не лише Білорусі, а й Союзної держави та й ОДКБ загалом, це розцінювати не можна», – сказав Вольфович.

Він додав, що і Польща, і балтійські держави «націлені на мілітаризацію і збільшення військової складової» не оборонного, а наступального характеру, і це можна розцінювати" лише як заявку «на якусь агресію».

За словами Вольфовича, Білорусь відстежує обстановку, що складається біля її кордонів.

«Нещодавнє рішення президентів Білорусі та Росії про розгортання на території Білорусі регіонального угруповання військ свідчить про те, що ми робимо кроки насамперед для стратегічного стримування, охолодження голів деяких західних політиків», – сказав держсекретар Ради безпеки Білорусі.

Нагадаємо, минулого тижня міністр оборони Польщі підписав угоду про закупівлю 116 американських танків M1A1 Abrams.

Як повідомлялось, збройні сили Польщі протягом 2023 року планують скликати на навчальні збори до 200 тисяч резервістів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Патрiот Показати IP 10 Січня 2023 18:01
" войско польские на роверах" вояки.
Заза до Патрiот Показати IP 10 Січня 2023 22:29
Ти теж бачу ваяка. Експерт засоплений
читач Показати IP 10 Січня 2023 23:44
Молодці поляки,тепер у білорусі на кордоні з Польщою потрібно буде тримати чималу кількість війська,що на руку Україні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus