USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.72 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Польща заявила про небезпеку ШІ-застосунка, що показує «яка ви Барбі»

1 Серпня 2023 23:00
Міністерство цифровізації Польщі закликає не користуватися платформами, які «перетворюють» користувачів на ляльку Барбі за допомогою штучного інтелекту.

У мережі доступні два таких застосунки: barbieselfie.ai і bairbie.me. Обидва несуть велику загрозу для даних, повідомляють на Facebook-сторінці відомства.

«Остерігайтеся селфі у стилі Барбі! Спочатку була лялька, яка підкорила серця дівчат по всьому світу. Пізніше настав час для касового фільму з Марго Роббі в головній ролі. А потім – «Барбіманія» і повний інтернет фотографій, як людину перетворюють на відому іграшку.

Мінцифри попереджає, що ця, здавалося б, невинна гра насправді є масовим збором даних інтернет-користувачів», – кажуть у польському Мінцифри.

Приймаючи політику конфіденційності сервісу Bairbie.me, користувачі надають доступ до:

- камери смартфона;

- історії оплат;

- історії розташування GPS;

- реєстраційних даних;

- точних технічних даних смартфона;

- даних про залучення користувачів у соціальних мережах;

- інформації про взаємодії з іншими сервісами;

- даних з опитувань.

У Мінцифри Польщі наголошують, що аплікація Bairbie.me не відповідає вимогам Загального регламенту Європарламенту та Ради (ЄС) щодо захисту персональних даних.

Фахівці не можуть передбачити, для чого буде використовуватися ваша інформація.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus