USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Польща змінила правила в'їзду для українців: кому не потрібно здавати ПЛР-тест

18 Грудня 2021 16:35
Рада Міністрів Республіки Польща ухвалила зміни у порядку пропуску громадян, які прибувають до країни з-поза меж Європейського Союзу, у тому числі з України.

Це рішення було прийнято у Польщі 17 грудня, інформує пресслужба Державної прикордонної служби України у Фейсбуці.

Цими змінами було доповнено категорію осіб, яким для в’їзду до Польщі не потрібний негативний результат тестування.

До цих осіб відносяться діти до 5 років та особи, які здають випускні іспити у школах, ліцеях та вищих навчальних закладах, іспити, які підтверджують кваліфікацію професії, що проводять екзаменаційні комісії та опікуни цих осіб; а також – громадяни, які перетинають кордон у рамках виконання робіт (водії вантажних транспортних засобів, члени екіпажів повітряних суден, обслуговуючий персонал потягів, члени екіпажу морських суден, особи, які працюють у медичних закладах).

Читати ще: Нові вимоги Польщі для українців: на кордонах величезні черги, люди стоять у заторах понад добу

У відомстві нагадали, що з 15 грудня 2021 року набрали чинності зміни щодо перетину кордону для громадян, що прибувають до Польщі з-поза меж Євросоюзу, у тому числі з України.

Так, при перетині кордону особи мають надати представникам Прикордонної служби Польщі, крім сертифіката про вакцинацію, результати негативного діагностичного тесту SARS-CoV-2, польською або англійською мовами, зробленого не раніше ніж за 24 години до перетину кордону, рахуючи від часу, коли цей тест було зроблено.

У ДПСУ поінформували, що ця вимога не стосується учнів, які навчаються на території Польщі чи в сусідній країні та опікунів, що їх супроводжують, а також дітей, що відвідують дитячі садочки на території Польщі та сусідніх держав у супроводі опікунів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus