USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Польща хоче долучитися до ексгумацій в Луцьку

11 Серпня 2009 16:35
Польща звернеться до української сторони з проханням допустити польських спеціалістів до участі в ексгумаційних працях на Волині. Про це 11 серпня повідомляють «Волинські Новини».
 
Як інформує \"Польське радіо\", секретар Ради охорони місць пам\'яті, боротьби та мучеництва Республіки Польща Анджей Пшевознік сказав, що відповідний документ у цій справі Польща надішле вже у середу: «Плануємо виступити до наших українських партнерів з проханням поінфморувати нас, чи цього типу дії, що мають на меті ексгумацію останків у Володимирі-Волинському - актуальні. Звичайно, теж хочемо, щоб наші спеціалісти могли взяти участь у цих працях і разом з українськими партнерами перевірити дані, які отримають після проведення ексгумаційних праць».
 
Як каже Анджей Пшевознік, після отримання згоди на участь польських спеціалістів, обидві сторони повинні з’ясувати, як виглядатимуть спільні ексгумаційні роботи. Секретар Ради охорони місць пам\'яті, боротьби та мучеництва вважає, що останки потрібно поховати з належною шаною: «Жертв цього типу репресій, цього типу злочинів потрібно поховати з належною їм шаною. Це потрібно зробити згідно з усіма вимогами і правилами. Після виконнаня усіх необхідних праць і їх документації останки потрібно поховати на цвинтарі».
 
Інформацію про те, що українська сторона провести ексгумацію останків жертв масових вбивств у Луцьку 1941 року, опублікувала газета «Rzeczpospolita». Окрім українців загинули теж поляки, але Польщу досі не поінформували про плани проведення ексгумаційних робіт, - пише ZAXID.NET
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus