USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Польська православна церква підтримала надання автокефалії ПЦУ

5 Квітня 2019 16:23
Польська Автокефальна Православна Церква принципово підтримує українську автокефалію.

Про це йдеться у офіційній заяві канцелярії Собору єпископів, повідомляє Cerkvarium.

«Від імені Собору єпископів ПАПЦ, у відповідь на листи у справі автокефалії Православної церкви в Україні однозначно інформуємо, що Польська Автокефальна Православна Церква була і є за визнання повної самостійності – автокефалії Церкви Православної в Україні», – йдеться у повідомленні.

У канцелярії також додають, що «надання автокефалії повинно відбуватися відповідно до догматично-канонічних норм по відношенню до цілої церкви, а не групи розкольників».

У комунікаті канцелярії зазначають, що ті, хто відступив від церкви, ті були позбавлені священицьких свячень, і вони не можуть представляти «здоровий церковний організм». Ця канонічна дія порушує євхаристійну і міжправославну єдність.

Як йдеться у повідомленні, Польська Православна Церква співпрацює з іншими помісними церквами задля врегулювання церковного питання в Україні.

Як повідомлялося, Вселенський патріарх Варфоломій 5 січня підписав Томос про автокефалію Православної церкви України. 6 січня у Патріаршому храмі Святого Георгія на Фанарі відбулося вручення Томосу та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній.

3 квітня відбулося засідання Синоду УПЦ МП (Російської православної церкви в Україні), після якого було оприлюднено заяву із закликом до Вселенського Патріарха відкликати Томос про автокефалію ПЦУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Maха Показати IP 5 Квітня 2019 16:29
накінець !!! довго чекали .
Не дуріть народ Показати IP 5 Квітня 2019 18:11
Читайте,першоджерело...Автокефалія Церкви в Україні має ґрунтуватися на догматичних і канонічних нормах всієї Церкви, а не групи розкольників. Ті, хто відступили від Церкви, при цьому позбавлені священицького рукоположення, не можуть репрезентувати собою здоровий церковний організм. Це неканонічна дія, що порушує євхаристійну і міжправославну єдність», — йдеться в Заяві....Польськоі православноі церкви
То підтримує Показати IP 6 Квітня 2019 13:40
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus