USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Польскі Enej, Тарас Чубай та вокаліст Kozak System записали патріотичну пісню

6 Лютого 2015 08:31
Відомий у Польщі гурт Enej поширив в інтернеті студійне звучання пісні «Біля тополі», котра увійде до нового альбому Paparanoja. Автори та виконавці пісні вирішили окремо підкреслити її вагу та значення, - пише ТСН.

«Біля Тополі» - це не тільки пісня… Це також крик душі та серця, який група «Еней» посвячує всім тим, котрі загинули в боротьбі за правду і волю нових поколінь, але також всім батькам, діти яких загинули на війні», - пояснюють музиканти на своїй офіційній сторінці в соцмережі Facebook.

Разом із «Енеєм» у записі пісні брали участь українські музиканти Тарас Чубай та лідер гурту Kozak System Іван Леньо. Польський колектив висловив подяку за цю співпрацю. «Хлопці дуже вдячні за цей спільний проект, за душу і серце, вложені у виконання пісні», - зазначається в повідомленні.

«Біля тополі» є ліричною піснею, що виконується українською мовою. Особливо зворушливим у ній є багаторазово повторюваний приспів: «Там біля тополі калина росте, Мамині очі чекають тебе, Сива у розпачі плаче, Сина все чекає – та в Бога вже його душа. Мам, я в бою за волю пішов в далечінь, За правду і долю нових поколінь, За тих, хто у морі далеко І крилами лелеки повернуться живі».


Довідково: Гурт Enej створено в Ольштині 2002 року етнічними українцями – братами Солодухами. Його названо на честь головного героя поеми «Енеїда» Котляревського. Музичний колектив складається з українців і поляків, пісні виконуються мовами обох народів. «Еней» кілька років поспіль є одним із найпопулярніших гуртів у Польщі, попередні його альбоми стали «золотим» і двічі «платиновим». Рік тому музиканти організували в Польщі збір коштів і речей на підтримку українського Майдану. А минулої весни Enej і Kozak System зняли спільний кліп на пісню «Брат за брата».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus