USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Польські підприємці скаржаться на брак українських заробітчан

22 Травня 2021 23:53
Польські роботодавці відчувають гостру нестачу заробітчан – сезонних найманих працівників з України.

Про це повідомляє Аналітичний центр міжнародної компанії з працевлаштування Gremi Personal, пише finance.ua.

У повідомленні сказано, що фермерські господарства і підприємства галузі гостинності, такі як готелі, кафе і ресторани заявили про відчутні труднощі у зв’язку з нестачею людей, зокрема українських найманих працівників.

Підприємці скаржаться, що в разі відсутності розв’язання проблеми нестачі робочих рук на сезонних роботах значна частина їх врожаю може зіпсуватися, так і залишившись не зібраним на полях.

Карантинні обмеження в Польщі, пов’язані з пандемією коронавірусу, не вплинули на кількість постійних робочих місць для українців, проте питання нестачі робочої сили саме в сільському господарстві все ще залишається відкритим.

Також повідомляється, що аналогічний факт фіксується в готельно-ресторанному бізнесі. У цьому році працюючі на цьому ринку польські бізнесмени скаржаться, що їм терміново потрібен обслуговуючий персонал – офіціанти, бармени, бариста, покоївки, кухарі. Зазвичай ці вакансії закривають українцями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Лучанин Показати IP 23 Травня 2021 08:41
Будучи дома в Україні можна вже заробити не менше, а то і більше ніж в пана. Було б тільки бажання
Лучанка Показати IP 23 Травня 2021 09:06
Хай біжать ,гнуть спину на панів А вони не дали ні одного голосу за Україну на Євробаченні.То так треба себе не любити, українці.
Кпр Показати IP 23 Травня 2021 09:38
Все діло в олігархаті в Україні , але їм скоро прийдеться все таки справедливо ділитися з людьми , тоді зовсім ніхто не поїде в поляндію на борувку
12 до Кпр Показати IP 23 Травня 2021 14:43
Ніхто ні з ким ділитися не буде, не обольщайтесь. Так названа борьба з олігархами, поділ економічних інтересів між близькиз до влади і тих, хто владі не цікавий. Стаття лишній раз підтверджує, що крім українців, немає потреби в інших народів спину гнути в Польщі. Напевно варто задуматись чого то так
ВІРУС Показати IP 23 Травня 2021 09:44
КРІПАКИ ЦЕ ГЕНЕТИЧНО....
Лучанка Показати IP 23 Травня 2021 10:44
Хай біжать ,гнуть спину на панів А вони не дали ні одного голосу за Україну на Євробаченні.То так треба себе не любити, українці.
Анонім Показати IP 23 Травня 2021 11:57
Раз нема, то вже мало платять.
Лучанка Показати IP 24 Травня 2021 00:52
Нехай свої врожаї самі збирають ті пани, попривикали за пару копійок панувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus