USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Польські школярі - у Ковелі. ВІДЕО

23 Травня 2013 09:40
Польські школярі відвідали Ковель завдяки програмі учнівського обміну під назвою «Українські традиції».

Про це інформують у Телевізійному Центрі «Ковель».

Так, «Лист про наміри щодо співпраці» загальноосвітній ліцей імені Максиміліана Оссолінського (польське місто Бжег Дольний) та ковельська ЗОШ №11 підписали ще у липні 2007 року.

З того часу педагоги та учні навчальних закладів не лише обмінюються досвідом, а й реалізують спільні проекти, їздять в гості один до одного.

Цього року програма учнівського обміну має назву «Українські традиції». Під час перебування польських школярів у Ковелі для них підготували різноманітні екскурсії, а також майстер-класи та театралізовані вистави, аби гості могли більше дізнатися про життя та звичаї українців. Однолітки з Польщі та України відвідали разом, зокрема, Володимир-Волинський та Колодяжне.

«Ми побували у православних храмах, дізналися багато про історію Ковеля. Тут чимало цікавих місць. А головне — це нові знайомства зі своїми однолітками з України. Нам дуже сподобались Ковель і Волинь загалом», - розповідає учениця з Польщі Бренда Романюк.

Учні спілкуються не лише під час перебування в гостях один в одного: протягом року діти контактують в соціальних мережах, реалізовують спільні проекти.

«Такі контакти ламають стереотипи, які все ще існують в українців та поляків стосовно один одного. Учні бачать, що українці — це милі й сердечні люди, нас тут завжди радо зустрічають. Тому діти з нетерпінням чекають на таку подорож і сумують, коли настає час прощатися з друзями”, - каже психолог Анна Пєчинська.

Восени цього року учні знову зустрінуться, на цей раз - у Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus