USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Польський консул у Луцьку презентував збірку віршів, серед них - про про війну в Україні

2 Грудня 2015 18:14
Польський консул у Луцьку презентував поетичну книгу, яку писав майже все своє життя, серед інших у ній є й вірші про війну в Україні. Презентація збірки віршів «Околиці світу» консула Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Кшиштофа Савіцкі відбулась сьогодні, 2 грудня, у Волинській обласній бібліотеці для дітей.

Про це повідомляє «Слово Волині».

Консул розповідає, що до книги увійшли як перші його вірші, написані ще у 1986 році, так і ті, що створені зовсім нещодавно. У невеликій книжечці поміщено найяскравіші життєві враження поета, написані польською мовою та перекладені українською волинським майстром слова Василем Слапчуком.

Цікаво, що збірку Кшиштоф Савіцкі навіть не планував видавати – ідея належить українському та польському письменникам Василю Слапчуку та Войцеху Пестці, з якими давно товаришує чоловік.

«Я просто час від часу надсилав електронною поштою свої вірші друзям і вони вирішили зробити такий подарунок мені на 60-ліття, надрукувавши книгу. Я нічого не знав про це, а дного дня Василь Слапчук подзвонив і попросив приїхати до нього, я подумав, чи він не захворів випадково, але приїхав і побачив книжки. Це була дуже гарна несподіванка», - пригадує дипломат.

Директор обласної бібліотеки для дітей Наталія Гранич каже, що збірка «Околиці світу» - дуже цінна для її автора та читачів, які пошановують поезію.



«У ній є дуже цікаві помітки щодо людей, країн, світу. Поезії написані там, де Кшиштоф був по своїй роботі, по життю – у Берліні, Варшаві, Луцьку, Мінську. Є вірші про війну в Україні, яка все триває і триває... Ці вірші наповнені болем світосприйняття, життя, людей, світу. Це книга для поетичних гурманів, які розуміються на поезії, які її люблять», - переконана жінка.

Під час презентації Кшиштоф Савіцкі декламував свої вірші, а також ділився спогадами з дитинства, думками про Радянську владу, війну...



Присутні на заході луцькі школярі також декламували вірші польського консула обома мовами. Так, гості презентації почули поезію Кшиштофта Савіцкі в виконанні учнів гімназії № 4 імені Модеста Левицького, - повідомляє Волинський інформаційний портал.



Окрім цього, дипломат розповів, що дуже багато подорожує, в тому числі Україною, і в майбутньому планує організувати у Луцьку виставку світлин української землі.

Зауважимо, що презентація збірки відбулась у рамках проекту «Світ пограниччя», мета якого – дати можливість

дітям та молоді відкривати нові горизонти європейської культури,

більше дізнаватися про мистецькі надбання сусідніх країн. Організаторами дійства стали обласна бібліотека для дітей та громадська організація «Чумацький віз».

Нагадаємо також, що нещодавно Кшиштоф Савіцкі став лауреатом літературної премії «Тріумф» імені Миколи Гоголя.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Михась Доманський Показати IP 2 Грудня 2015 18:44
Ну а я вже думав,що знову людей поназбивав черговий пшек)Давай рубани про Волинську різню,що вже там))
галина Показати IP 2 Грудня 2015 21:15
Дуже приємна несподіванка. Вітаю Вас пане Кшиштоф і запрошую на зустріч із студентами, які цікавляться сучасною польською культурою
Анонім Показати IP 2 Грудня 2015 22:00
А також розцінками на заробітчан
Михайло Показати IP 2 Грудня 2015 23:48
Прекрасний світлий творчий чоловік, який багато робить для України і лучан зокрема.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus