USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Польський парламент звинуватив ОУН та УПА у етнічних чистках на Волині

22 Липня 2009 14:14
Сейм Республіки Польща прийняв ухвалу «в справі трагічної долі поляків на Кресах Всходніх», – повідомляють 22 липня «Волинські Новини».
«В липні 2009 року минає 66-та річниця розпочатої через Організацію Українських Націоналістів і Українську Повстанську Армію на Кресах ІІ Речі Посполитої Польської так званої антипольської акції – масових вбивств, що мають характер етнічної чистки…
Сейм Речі Посполитої Польської віддає шану замордованим співвітчизникам… та учасникам Армії Крайової, Самооборони Кресової і Батальйонів Хлопських, які взяли драматичну участь в обороні польського цивільного населення і пам’ятає про українські мирні жертви.
Сейм Речі Посполитої Польської висловлює шану і вдячність тим українцям, які часто з загрозою для власного життя допомагали і рятували своїх польських сусідів», – йдеться в ухвалі, текст якої розміщено на офіційному сайті сейму офіційному сайті сейму. Водночас польські парламентарі вважають, що про ті події повинна зберегтися історична пам’ять. Згідно з ухвалою, завдання влади – сприяти порозумінню між поляками і українцями.
Стенограма засідання Сейму говорить про те, що таке рішення польські парламентарі 15 липня приймали стоячи та зустріли довготривалими оплесками.
Довідково:
«Волинська трагедія» (у польських джерелах – «Волинська різня» – польсько-український збройний конфлікт у роки Другої світової війни на теренах історичної Волині. Кількість жертв з обох боків достеменно невідома.
«Креси Всходні» (східні території) – українські та білоруські землі, які входили до складу Польщі між І та ІІ світовими війнами. До складу «Кресів Всходніх» включали Волинь та Галичину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
СН Показати IP 22 Липня 2009 14:59
Такий документ - це знущання над волинянами.
Анонім Показати IP 22 Липня 2009 15:01
Нарешті почінається розкриватися обличча ОУН-упа,бандерівців,шухевічів і тому подібної нечістоти,Стук з-ЗА КОРДОНУ СКОРІШЕ ДОЙДЕ до гаранта,бо свідомі, опізнані та продвинуті так йому голову задурили що він не знає що робить,,,,
Анонім - Аноніму Показати IP 22 Липня 2009 15:31
Вівчі укрАінскій язик, вумнік
Олександр Показати IP 22 Липня 2009 15:33
Потрібно ж бути таким українським бидлом, щоб дати такий заголовок!!! Руки б за таке повідривав і автору заголовку влаштував би проблеми на одне місце. Читайте оригінали!!! І вчіть історію та дослідження!!!
Олександр Показати IP 22 Липня 2009 15:41
Зкерувавши на джерело, самим розуму не вистачило прочитати його. І це ті з ким живу в одному місті...
Анонім Показати IP 22 Липня 2009 16:43
http://www.polonica.net/Pamietamy_Wolyn.htm
Русский человек Показати IP 22 Липня 2009 17:09
Бандеровцев, шухевичей и остальную украинскую нечисть на кол!!!
Олександр Показати IP 22 Липня 2009 20:34
Aноніму: - тут www.petlura.com.pl/ww2/ фото з золотої осені. А щоб тупо надалі не кидатись лінками, хто кого - назвіть причину та орієнтовно її рік тих наслідків, фото яких вказані на польському лінку. Якщо готові до предментої розмови, - чекаю на грунтовну відповідь.
RUNS Показати IP 23 Липня 2009 09:28
Кляті ляхи. Свідомо пишуть: "на Кресах ІІ Речі Посполитої" а не загарбаних українських землях Волині та Галичини! Нехай краще розкажуть, що витворяла польська влада на Волині у 1920-39 рр. [вирізано - цензура]. Думають, що в українців коротка пам"ять!
Анонім Показати IP 23 Липня 2009 09:36
До нашего Гаранта не дойдет ничего, и не надейтесь. Тем, кто рассказывает, что россияне плохо относятся к ОУН-УПА и что Восточная Украина предвзято относится к "западенцям", рекомендую восстановить историческую несправедливость 1939 года, когда "москали захопили та полили кров"ю" и т.д. и т.п. - присоединитесь обратно к Польше и требуйте признания ОУН-УПА от них. :))) там за месяц все акценты расставят :(
Економ Показати IP 23 Липня 2009 10:01
"Русскому" та решта іншомовним провокаторам / 5 колона показує своє гниле нутро! Потяг Ковель-Москва ще ніхто не відміняв. Так що, прошу дуже: білети в зуби і "на родину мать!" Ви зі своїм генералом-зрадником Власовим розберіться перш ніж вказувати українціям на їхній землі що їм треба робити. А то таку "нечисть" у вигляді "заклятих друзів" тут "на кол" якраз і посадять, та й ваш коханий гарант-Путін не допоможе.
RUNS Показати IP 23 Липня 2009 11:10
Сибірському валянку -Аноніму. "Благодєтєль" ти наш, не треба згадувати про 1939 рік. Давай згадаємо краще про 1920 рік (Ризький мирний договір)коли ляхи і москалі черговий раз роздерли вже об"єднану Україну між собою!
Анонім - Олександру Показати IP 23 Липня 2009 11:11
аш коментар лише підтверджує хибну рису нашої національної свідомості - оцінювати усі події лише з діаметрально протилежних позицій.Для мене, фотофакти з "золотої осені" так само огидливі, як і документи з "великої різні".Україна, як держава і українці як народ, ніколи не будуть мати майбутнього, шукаючи ідеалів у минулому.Лише на базових цінностях, таких , як гуманізм,терпимість, любов до ближнього можна будувати фундамент державності. Я ж навів польський лінк для того, щоб привернути увагу до помилки, яку прирпускають наші державні діячі у пошуках національної ідеї
Саш Показати IP 23 Липня 2009 13:07
просто поляки то також однобоко подали. Терміни, які вони використовують (Креси Всходні, землі ІІ Посполитої) - взагалі ні в тин ні в ворота. http://lutsk.dzyga.biz/2009/06/22/lyudobuystvo-na-volini-prichini-fakti-naslidki-polska-ukrayina/
Анонім - Олександру Показати IP 23 Липня 2009 14:49
Болісне для українців сприйняття нас сусідами як бидла створили ми самі.Лише гляньте на мільйони тонн сміття, яке українці випльовують прямо під ноги. Так ведуть себе лише тварини.Якої ж оцінки наших історичних цінностей ми хочемо отримати, коли наша побутова культура лише погіршується.Як переконати цивілізований світ, що ми рівноправні партнери? Кому пред"явити до сплати рахунок за наш побутовий стан? Росії, полякам, чи собі? Чому "Свобода", яка претендує на совість нації про це мовчить? Звідси і наслідки історичних суперечностей.Пригноблений Москвою та Варшавою український народ не знайшов іншого шляху відстоювання свої прав крім зашморгів і ножів. Україні потрібна культурна революція, хоча цей термін дискредитовано.Сьогодні необхідно об"єднати зусилля усіх патріотів нації саме в цьому.Півтора століття тому Шевченко писав :"Дай нам Боже Вашінгтона з НОВИМ і праведним законом." Швидше Україна потребує Мойсея, який би дав нам елементарний закон : " не сміти", "не вкради". і т.п.І тільки після того, коли ми доведемо світу, що ми народ Закону будемо вимагати від гоїв поваги до себе.
Анонім Показати IP 24 Липня 2009 12:55
Ну что, бандеровцы, кровь кипит и закипает? Хочется повторить "подвиги" УПА 1940хх годов? Ну-ну...
українець Показати IP 24 Липня 2009 14:33
щось неправильне творитсья в моїй державі. Як не москалям, то австрійцям,то полякам хочеться нас відгризти. Кожен українець має собі затямити: не можна дозволяти так над собою знущатися, потрібно захищати цечсть своєї нації, а всі морди інородні, що живуть на нашій землі, мають памятати що вони вгостях. А тому якщо будуть нагнітати ситуацію в Луцьку, можуть розраховувати на другий марганець і не лише до азіатів, а й до всіх національних меншин. В кращому випадку ми дамо Вам можливість сісти на москальський чи пшецький поїзда.
Анонім2 Показати IP 24 Липня 2009 21:24
українець, ууух, гостренько!)) але підтримую!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus