USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Поляки прирівняли серп і молот до свастики

29 Вересня 2009 18:54
Польща прирівняла комуністичну символіку до нацистської. Комуністичні символи можна буде розповсюджувати виключно «в художніх, колекціонерських, наукових та освітніх цілях». Про це повідомляють «Волинські Новини».
Сейм Польщі прийняв поправки до кримінального кодексу, згідно з якими за виробництво і володіння з метою поширення матеріалів, що пропагують нацистську і комуністичну ідеології, загрожує до двох років тюремного ув\'язнення.
Згідно з прийнятими поправками, комуністичні символи можна буде розповсюджувати виключно «в художніх, колекціонерських, наукових та освітніх цілях».
Як заявив представник опозиційної фракції «Право і справедливість», яка при голосуванні щодо змін у кримінальному кодексі підтримала правлячу коаліцію, «молоде покоління не знало, що комунізм був таким же злом, як фашизм».
Проти змін до кодексу висловилися посткомуністи. Один з них, колишній прем\'єр і колишній лідер Союзу лівих демократів Лешек Міллер, роздратований питанням про заборону комуністичних символів, навіть залишив телевізійну студію під час прямого ефіру на одному з центральних каналів.
Поправки до кримінального кодексу має ще затвердити Сенат, де також переважна більшість голосів мають праві, – пише сайт ТСН
Нагадаємо, в червні минулого року Сейм Литви заборонив використовувати нацистську і радянську символіку.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 30 Вересня 2009 10:02
а у шведов вся эта хрень вполне разрешена... что ж, скоро и эти страны дойдут до шведского пофигизма на символику и прочую чушь

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus