USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Полицівська бібліотека поповнилася словниками

3 Березня 2017 16:19
Загальноосвітня школа села Полиці, що на Камінь-Каширщині, за два роки святкуватиме вісімдесятилітній ювілей. Попри поважний вік, заклад має охайний та сучасний вигляд. У Полицях поважають українські традиції та прищеплюють любов до них дітям. У кожному класі висять ікони, прикрашені вишитими рушниками. Образи зустрічають гостей і при вході у навчальний заклад.

Тут виховують справжніх патріотів та героїв. Свідчення цього – меморіальна дошка пам’яті учня школи Сергія Приймака на фасаді закладу. У пам’ять про загиблого в російсько-українській війні проводять багато різних заходів.

Про це повідомляють у прес-службі Фонду Ігоря Палиці “Тільки разом”.

“Не той патріот, хто одягнув вишиванку та вигукує гасла, а той, хто не смітить, робить щось корисне для громади”, – переконаний директор ЗОШ Роман Прокопчук.

Власним прикладом він пропагує здоровий спосіб життя. У планах директора – відремонтувати понівечений спортзал, щоб дітям було комфортно тренуватися. До речі, це єдина школа в окрузі, яка має спортивний зал.

Школа розвивається не лише в спортивному напрямку, а й у творчому. Тут навчають дітей вишивати, в’язати, шити. Та особливе місце у навчальному закладі має книга.
Полицівська шкільна бібліотека завбільшки з клас. На стелажах – книги, що чекають на читачів. Бібліотекар Надія Банько каже, що це не вся література. У школі ще є книгосховище, де зберігаються старі книги. Також багато літератури – на руках. З її слів, найактивнішими читачами є учні молодших класів. Старшокласники також часто відвідують шкільну книгозбірню, але переважно беруть твори, які потрібні за навчальною програмою.
“Звертаємося до випускників школи, щоб по можливості презентували нам кілька книг. Навіть акцію проводили «Подаруй бібліотеці книгу»: діти приносять із дому ті книги, що вже прочитали, ми, своєю чергою, на лінійці відзначаємо їх”, – розповідає про наповнення бібліотечного фонду Надія Банько, яка віддала книжковій справі 13 років.
Комплекти нових книг презентував для полицівської шкільної бібліотеки Фонд Ігоря Палиці “Тільки разом”. Діти з неабияким захопленням гортали новенькі книжки, розглядали яскраві малюнки.
Варто зазначити, що це не перше знайомство Фонду з чималенькою полицівською шкільною родиною. Кілька місяців тому навчальний заклад за підтримки Фонду оновив стенди в кабінеті української мови та літератури. Окрім цього, завдяки народному депутату України, члену правління Фонду Ірині Констанкевич новими словниками поповнилася і шкільна кафедра української мови та літератури.
“У нас тлумачні словники були дуже давні. А словників іншомовних слів та фразеологічних узагалі не було, – пригадує вчитель української мови Валентина Кузьмич. – Тепер маємо понад 15 різних словників. Особливо дякуємо Ірині Констанкевич за словник із правопису складних слів, який вона виділила нам зі своєї бібліотеки, та нове видання “Лісової пісні” Лесі Українки українською та польською мовами”.

Учителька каже, що в окрузі жодна школа не має таких словників, та зазначає, що це вкрай потрібна річ для повноцінного навчання дітей.

Керівник східної філії Фонду Олександр Мельничук переконаний: шкільні бібліотеки потрібно підтримувати та систематично оновлювати. Адже до книжки людина привчається з дитинства. Читаючи, дитина покращує пам’ять, поглиблює знання, розвивається. Саме книга є першим кроком до успіху.
У Полицях – активна та ініціативна громада. Свідченням цього є ще один проект Фонду з ремонту сільського будинку культури, що його зініціювала небайдужа громада. Люди не лише підготували потрібні документи, а й власними силами виконали всі ремонтні роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Учениця Показати IP 11 Березня 2017 10:39
Невже поличани не в курсі що в Житнівці Є СПОРТЗАЛ?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus