USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.72 9.85

Помер британський фінансист лорд Джейкоб Ротшильд

26 Лютого 2024 17:13
Сьогодні, 26 лютого, у віці 87 років помер британський інвестиційний банкір та бізнесмен із родини Ротшильдів – лорд Джейкоб Ротшильд.

Про це повідомляється на сайті маєтку Уоддесдон, пише Главком.

Як зазначається в заяві, причина смерті наразі невідома.

«Фонд Ротшильдів і маєток Уоддесдон з глибоким сумом повідомляють про смерть лорда Ротшильда, бізнесмена, підприємця, філантропа та культурного лідера. Його дуже не вистачатиме його родині, колегам та численним друзям», – йдеться у повідомленні.

Також видання Independent підтвердило інформацію про смерть банкіра із посиланням на заяву сім'ї.

«Наш батько Джейкоб посідав значне місце у житті багатьох людей. Він був чудовим фінансистом, поборником мистецтва та культури, відданим державним службовцем, прихильником благодійності. В Ізраїлі та єврейській культурі - захисником навколишнього середовища. Улюбленим другом, батьком і дідусем», – йдеться у заяві сім'ї.

Читати ще: Помер український дисидент та політв'язень Степан Хмара

Джейкоб Ротшильд розпочав свою кар'єру в банку сім'ї Ротшильдів NM Rothschild & Sons у 1963 році. У 1980 році він разом із сером Марком Вайнбергом став співзасновником J Rothschild Assurance Group, яка зараз відома як St James's Place. Він також заснував Windmill Hill Asset Management для управління благодійним портфелем сім'ї. Ротшильд, який належав до відомої династії банкірів і мав титул лорда, у 1988-2019 роках був головою ради директорів фонду RIT Capital Partners, а в 1985-1991 роках очолював раду піклувальників Лондонської національної галереї.

Як зазначається, Джейкоб Ротшильд відіграв значну роль у благодійності у Великій Британії. 4-й барон Ротшильд розпочинав свою кар'єру в сімейному банку в 1963 році, після чого став одним із творців Групи страхових компаній. У 2020 році за заслуги перед герцогством Корнуол він був призначений командиром Королівського Вікторіанського ордену.

Похорон Ротшильда відбудеться відповідно до єврейських звичаїв на невеликій сімейній церемонії. Згодом буде встановлено меморіал для вшанування його життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 26 Лютого 2024 18:03
щось зарано, донорське серце чи якийсь інший орган вчасно не підвезли?
Всезнайко Показати IP 26 Лютого 2024 22:24
Соросу вже дев'ять разів підвозили...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus