USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Помер екс-президент Перу, який намагався накласти на себе руки через підозри у корупції

17 Квітня 2019 18:44
Колишній президент Перу Алан Гарсія, який намагався накласти на себе руки під час затримання за корупцію, помер в лікарні.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на місцеві ЗМІ.

Суд вирішив взяти під варту Гарсію терміном на 10 днів. У той момент, коли співробітники прокуратури пред’явили ордер екс-президенту в його будинку в одному з районів Ліми, він наклав на себе руки.

Після цього пораненого чоловіка госпіталізували. Лікарі заявили, що він перебував у вкрай критичному стані. Він пережив три зупинки серця і впав в кому.

За попередніми даними, куля пройшла крізь голову колишнього президента. Йому було 69 років. Гарсія був главою Перу в 1985-1990 і 2006-2011.

Як зазначив міністр внутрішніх справ Перу Карлос Моран, правоохоронні органи республіки діяли в рамках законодавства при затриманні Гарсії. «Співробітники поліції, виконуючи рішення суду, діяли в рамках відповідних протоколів», – заявив глава відомства.

Відповідно до рішення суду в камеру попереднього ув’язнення також повинні бути поміщені колишній міністр виробництва Перу Луїс Нава і віце-президент державної нафтової компанії Petroperu Мігель Атала. Вони, як і Гарсія, підозрюються в причетності до корупції у справі бразильської будівельної компанії Odebrecht.

У листопаді минулого року суд заборонив Гарсії залишати країну протягом 18 місяців. На думку слідства, політик міг отримати $ 100 тис. від Odebrecht в обмін на допомогу в укладанні вигідних для компанії контрактів. Колишній глава держави свою провину заперечує. З 17 листопада по 3 грудня 2018 року його ховався в посольстві Уругваю, однак після того, як йому було відмовлено в наданні притулку, він покинув резиденцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus