USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Помер Роберт Дауні-старший – батько «Залізної людини»

7 Липня 2021 21:44
Американський актор, режисер та сценарист Роберт Дауні-старший помер на 86 році життя. Чоловік залишив світ після боротьби з хворобою Паркінсона. Сталось це 7 липня 2021 року.

Чоловік помер в середу вранці уві сні у своєму будинку в Нью-Йорку. Про смерть Роберта Дауні-старшого повідомила його дружина Розмарі Роджерс. За її словами, останні 5 років він боровся з хворобою Паркінсона, пише 24 канал.

Відомо, що Роберт Дауні-старший був батьком Роберта Дауні-молодшого – відомого також ще й як зірка фільму «Залізна людина» та Всесвіту Marvel.
Реакція сина

На смерть свого батька вже відреагував Роберт Дауні-молодший. Він подякував своїй мачусі Розмарі за останні дні життя, проведені з татом.

«Спочивай з миром, тату... Вчора ввечері тато спокійно покинув світ уві сні (згідно з офіційним повідомленням, сьогодні зранку, – ред.) після багатьох років боротьби з хворобою Паркінсона. Він був неймовірним режисером і залишався надзвичайно оптимістичним протягом усього року. За підрахунками моєї мачухи, вони були в щасливому шлюбі трохи понад 2000 років. Розмарі Роджерс-Дауні, ти свята, і наші думки та молитви з тобою», – написав актор, прикріпивши архівне фото батька.Чемпіон з боксу, драматург і чудовий режисер

За своє тривале життя Дауні-старший мав чимало заслуг. Він народився 24 червня 1936 року в Мангеттені, Нью-Йорк. Своє прізвище Дауні він отримав від вітчима Джеймса Дауні, коли пішов на службу в армію. Чоловік також грав у бейсбол нижчої ліги, був чемпіоном з боксу «Золоті рукавички» та свого часу працював драматургом позабродвейських вистав.

У 1960 році Дауні-старший почав писати і знімати малобюджетні фільми, що завоювали популярність в підпіллі: Balls Bluff (1961), Babo 73 (1964), Chafed Elbows (1966), No More Excuses (1968) і Putney Swope (1969). У 1970-х найбільш відомими фільмами Роберта-старшого були Pound (1970), а також Greaser’s Palace (1972) та інші. Чоловік також знімався у фільмах – найвизначніші ролі він зіграв у фільмах «Магнолія», «Ночі в стилі бугі» і «Жити і померти в Лос-Анджелесі». Останню роль Роберта Дауні-старшого можна побачити у комедійному бойовику «Пограбування вежі» у 2011 році.

Дауні-старший був одружений тричі.

Його першою дружиною була актриса Елсі Енн-Дауні, яка померла у 2014 році. Вони прожили у шлюбі з 1962 по 1982 рік, і в них народилось двоє дітей: знаменитий Роберт Дауні-молодший та Еллісон Дауні.

У 1991 році він одружився з актрисою Лорі Ернст, на якій був одружений до її смерті в 1994 році через хворобу Лу Геріга.

Його третьою дружиною стала письменниця Розмарі Роджерс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus