USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Помер волинський письменник і журналіст Василь Простопчук

2 Жовтня 2019 11:13
Через важку хворобу у лікарні помер відомий на Волині письменник і журналіст Василь Простопчук.

Про це повідомила Волинська організація Національної спілки письменників України у фейсбуці.

«Сумна звістка: пішов у засвіти письменник і журналіст Василь Простопчук. Вічна пам’ять!» – йдеться у дописі.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щире співчуття рідним та близьким.

Довідка

Народився Простопчук Василь Васильович 19 листопада 1952 року в селі Поповичі Ковельського району на Волині.

Працював кореспондентом, заввідділом молодіжної газети. З 17 вересня 1979 року до квітня 2016 року Василь Простопчук був головним редактором волинського тижневика «Віче». Він – заслужений журналіст України. Його ім’я внесено у Книгу рекордів України, адже він найдовше в Україні безперервно очолював одне й те ж видання.

Василь Простопчук – автор багатьох ліричних, гумористичних і дитячих книг. Як поет, він заявив про себе хоч і пізно, але досить зріло. Його ніжна інтимна лірика, його влучне сатиричне слово свідчать про не пересічність таланту. Це поет-лірик, поет-сатирик, поет-пісняр.

Також Василь Простопчук є автором найменшої книжечки в Україні, яка була в продажу, – «Що у ста на устах».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анатолій Показати IP 2 Жовтня 2019 12:14
Харківські колеги-письменники сумують разом з волинянами. Царство небесне і добра пам'ять про гарну людину і талановитого письменника.
Колега Микола Показати IP 2 Жовтня 2019 19:25
З Василем було легко і цікаво працювати. "Віче" була в 1990-х - 2000 роках однією з найцікавіших газет області. Значна частина її тиражу продавалася через роздріб, а це свідчило про її читабельність. Простапчук багато працював: окрім редакторства, писав цікаві книжки. Напевно ось ця напруга десь і надломила його здоров'я. Хай спочиває твоя душа з Богом. Допоки живі, будемо пам'ятати.
Сумно Показати IP 3 Жовтня 2019 10:14
Знайомий з тезкою був нашвидкоруч. Але де б не працював і вчився - на Далекому Сході, Москві, Києві чи за кордоном, регулярно читав його творчі доробки. Бувало, що наші прізвища зустрічалися на шпальтах волинських видань. Дуже жаль, що талановита стара гвардія так рано відходить у вічність нашої волинської історії. Полковник Василь Білан, перший головний редактор газети Міністерства оборони України "Народна армія", Заслужений журналіст України, Маневицький район
Ірина Андріяко, коли Показати IP 20 Жовтня 2019 20:36
Можна без перебільшення сказати, що Українська журналістика зазнала неймовірно великих втрат. Таких Журналістів, реально з Великої літери, як Простопчук Василь Васильович, напевно вже і не буде у сучасному світі! Він не тільки неймовірно талановитий журналіст і обдарований керівник- редактор, але й дуже справедлива і порядна людина, в якого було чому повчитись. Співчуття рідним і світла пам'ять! Для мене - дуже трагічна і гірка новина.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus