USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Помер творець відомого мультика «В синем море, в белой пене…»

25 Вересня 2009 14:58
Відомий вірменський мультиплікатор, режисер і сценарист Роберт Саакянц помер у четвер увечері на 59-му році життя. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Як повідомляє Громадське телебачення Вірменії, Саакянц помер у лікарні після тривалої хвороби і важкої операції на серці.
З робіт Саакянца найбільшу популярність мають мультфільми циклу, створеного за казками класика вірменської літератури Ованеса Туманяна. Серед них - Кто расскажет небылицу?», «Три синих, синих озера малинового цвета», «Ух ты, говорящая рыба!», «В синем море, в белой пене...», «Ишь ты, Масленица!» та інші.
Саакянц народився в Баку в 1950 році. З 1964 року жив у Єревані, де закінчив середню школу, після чотирьох років навчання у педагогічному інституті був відрахований в 1972 році за невідвідування. З 1970 року працював на кіностудії «Арменфільм» як художник-мультиплікатор, а з 1972 - режисера-мультиплікатора.
Був автором сценаріїв і художником-постановником практично всіх своїх фільмів, яких близько 30, і кліпів для каналу ОРТ і Вірменського телебачення, а також співавтором інших анімаційних фільмів, знятих на кіностудій «Арменфільм».
Фільми Саакянца удостоювалися нагород міжнародних і всесоюзних кінофестивалів у Франції, Італії, Іспанії, Німеччинії, Японії, а також в Києві, Єревані, Москві, Таллінні.
У 1987 одержав звання Заслуженого діяча мистецтв. Був художнім керівником об`єднання мультиплікаційних фільмів кіностудії «Арменфільм» ,  – пишуть РІА Новости.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus