USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Померла зірка легендарного фільму «Тихий Дон»

12 Лютого 2022 11:22
Радянська акторка, Народна артистка Російської Федерації Зінаїда Кирієнко, раніше госпіталізована з Covid-19, померла на 89 році життя.

Про це повідомляють російські ЗМІ, передає Главком.

«Зінаїда пішла з життя сьогодні вночі», – вказано у публікації. Час та місце прощання з актрисою поки що не уточнюють.

Раніше стало відомо, що у Кирієнко виявили рак підшлункової залози та геморагічний інсульт. Вона була частково паралізована та перебувала у реанімаційному відділенні. До цього вона також отримала позитивний результат тесту на коронавірус.

Зінаїда Кирієнко народилася 9 липня 1933 року в Махачкалі. У 1958 році закінчила ВДІК, де навчалася на курсі Сергія Герасимова та Тамари Макарової. Була однокурсницею Людмили Гурченко та Наталії Фатєєвої. Працювала у Московському драматичному театрі імені Олександра Пушкіна, у 1959-1960 роках грала у Московському драматичному театрі на Малій Бронній, з 1961 року – у Театрі-студії кіноактора.

Зінаїда Кирієнко відома за такими фільмами та серіалами, як «Доля людини», «Тихий Дон», «Любов земна», «Два капітани», «Листи до Ельзи», «Любити по-російськи-2», «Козаки», «Вдалині від Батьківщини», «Пан Великий Новгород» і «Найповільніший поїзд».
Кадр із фільму «Тихий Дон»

Особливо глядачам запам'яталася її Наталя у фільмі Сергія Герасимова «Тихий Дон». Це радянський трисерійний кольоровий фільм-епопея у жанрі епічної драми, знятий за однойменним романом Михайла Шолохова на кіностудії імені Горького у 1957-1958 роках. Лідер прокату 1958 року у СРСР (47 млн глядачів). Події стрічки розгортаються на українській Кубані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 12 Лютого 2022 11:44
Увы, это жизнь
Українець Показати IP 12 Лютого 2022 12:55
Навіщо воно нам треба що там сталось в мокшів? Перестаньте поширювати московські наративи.
ЗМІ до Українець Показати IP 12 Лютого 2022 17:55
Кіно - це культура. Вона не має кордонів. Чим більше культури, тим менше вязниць. На цих фільмах виросло не одне покоління. І ці покоління нічим не гірші, ніж нинішнє - безробітне, без моральних устоїв, гуляще і пропаще. Я памятаю фільм "Далеко від Батьківщини" (за романом українського письменника Юрія Дольд-Михайлика). Час моєї ранньої юності. Кирієнко Зінаїда - молода і талановита, красуня - зіграла роль Моніки. Блискуче зіграла. І досі в памяті, хоча промайнули 50 рочків.
Москаль Показати IP 13 Лютого 2022 03:26
Події стрічки розгортаються на українській Кубані?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus