USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Помешкання ковельського прокурора – за 60 кілометрів від місця роботи. ФОТО

16 Жовтня 2008 16:05
Журналісти «Ковельської правди» надали можливість користувачам Інтернету побачити, де живе один із волинських прокурорів. Про це повідомляють 16 жовтня «Волинські Новини».
 
Ковельський прокурор Сергій Масалов, за інформацією наших колег із Ковеля, має великий маєток у селі Копачівка Рожищенського району – за 60 кілометрів від Ковеля, тобто від місця своєї роботи. А працює він у Ковелі прокурором з 2002 року.
 
Ще у червні 2005 року біля Ковельської міжрайонної прокуратури відбулася багатолюдна демонстрація за участю представників понад десяти політичних партій та громадських організацій, позапартійних мешканців нашого міста та району і навіть Луцька, які вимагали відставки прокурора Сергія Масалова та його двох підлеглих – Олександра Борща та Миколи Дарчика. Регіональний представник партії «ПОРА» у Волинській області Руслан Куролес озвучив тоді ганебний факт порушення Масаловим земельного законодавства.
 
Комісія, створена при Рожищенській райдержадміністрації, встановила, що на території Копачівської сільської ради пан прокурор самовільно захопив земельну ділянку площею десять «соток» сільськогосподарського призначення (ріллі), яка належала на той час державному підприємству «Дослідне господарство «1 Травня».
Руслан Куролес також повідомив, що там уже побудовано двоповерховий особняк із мансардою. А, згідно з довідкою Волинського філіалу інституту землеустрою, заподіяні при цьому Масаловим збитки сільськогосподарського виробництва становили більш ніж 7 тисяч гривень.
 
Депутат Ковельської міської ради та голова громадської організації «Ковельська правозахисна група» Ярослав Шевчук звернувся до Генерального прокурора України та голови СБУ із заявою, де серед іншого повідомив про цей кричущий факт.
Як повідомив виконуючий обов’язки прокурора області (станом на 25 жовтня 2007 року) старший радник юстиції Валерій Невірець, «рішенням Копачівської сільської ради Рожищенського району № 9/2 від 20 грудня 1991 року Масалову С.М. надано земельну ділянку площею 0,12 га для будівництва та обслуговування житлового будинку. В цей період він працював на посаді помічника прокурора Маневицького району. Рішенням виконкому № 3 від 27 січня 1999 року Масалову С.М. вказану земельну ділянку збільшено до 0,25 га. В цей період він перебував на посаді Любомльського міжрайонного прокурора».
 
Про те, як бути з висновком Волинського філіалу інституту землеустрою, у Волинській обласній прокуратурі промовчали.
 
Знайти у Копачівці маєток ковельського прокуратора неважко. Селяни показали журналістам «Ковельської правди», де на вулиці Садовій проживає пан Масалов. «Ось його угіддя… Он – будинки, а там за ти великим парканом – конюшні…» – розповіли вони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анонім Показати IP 16 Жовтня 2008 16:13
Ну, так нічого будиночок, скажу я вам...по площі.
Анонім Показати IP 16 Жовтня 2008 17:10
Перейдите дорогу в Копачевке и увидите особнячок Головы ОДА Мыколы Романюка, и его кумов. Вот почему для Романюка и прокуроров этот район оказался стратегическим!
Анонім Показати IP 16 Жовтня 2008 18:36
Ще й озера викопали. А галявину де місцеві відпочивали забудували біля лісу - що нема де людям відпочити
Юрист Показати IP 17 Жовтня 2008 00:31
Хочу порадити колегам пана Масалова внести протест на рішення "виконкому № 3 від 27 січня 1999 року" про збільшення йому земельної ділянки з підстав порушення повноважень сільської ради згідно ст. 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні". Земельні питання це ВИКЛЮЧНА КОМПЕТЕНЦІЯ
Анонім Показати IP 17 Жовтня 2008 12:13
Як кажуть наші сусіди - "Хочешь жить - умей вертеться". Це все йому з неба не впало, теж потрібно було мати мізки, щоб так зробити. А загалом він хороший чоловік.
Киця Показати IP 17 Жовтня 2008 12:18
Масалов - чудова людина! А щодо 10 як автор пише "самовільно захоплених соток" то явам раджу подивитися, як в центрі Луцька продають по гектарах землі....
Анонім Показати IP 17 Жовтня 2008 12:42
Сергій Масалов хороша людина
Жако Показати IP 17 Жовтня 2008 17:32
На КОЛ его, прокурора ! В Украине нет власти - это сплошное ОПГ керуемое паханами-олигархами, авторитетами-прокурорами и депутатами, а все остальные - это опущенные
Жако Показати IP 17 Жовтня 2008 18:19
На КОЛ его, прокурора ! В Украине нет власти - это сплошное ОПГ керуемое паханами-олигархами, авторитетами-прокурорами и депутатами, а все остальные - это опущенные
Ярема Показати IP 17 Жовтня 2008 18:56
Наскільки може бути звихнутою свідомість декого, які захищають Масалова. Можливо, як людина, він хороший. Але, як захисник Закону і людей? Вимагання, корупція, контрабанда, переслідування неугодних і правдолюбців, боротьба з Церквою - ось його "професіоналізм". Маневицькі лісоруби-браконьєри, любомльські митники-контрабандисти, ковельські спиртовики - ось джерело його багатства. Про все це прочитав на сайті "Ковельської правди" та книзі відомого в області журналіста-ковельчанина Ярослава Гаврилюка "А у нас на Волині...За лаштунками резонансних справ". Для того, щоб "заробити" такий маєток потрібно не мізки мати, а нахабність. Займатися здирництвом і зловживанням владою.Якби він був просто підприємцем, ніхто б і слова не сказав про його статки. Такі, як Масалов вбивають у людей віру в справедливість. А такі, що Масалова покривають, вбивають віру громадян в Україну. Ганьба!!!
Жако Показати IP 18 Жовтня 2008 01:25
На КОЛ его, прокурора ! В Украине нет власти - это сплошное ОПГ керуемое паханами-олигархами, авторитетами-прокурорами и депутатами, а все остальные - это опущенные
рожищан Показати IP 21 Листопада 2011 22:50
Да . як вип'є то всіх обзиває блядями!!! Хам з хама... Кончаний олігарх...вили в груди..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus