USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Понад 2 мільярди людей на Землі не має доступу до питної води

19 Березня 2019 10:42
Понад два мільярди людей на планеті - близько 2,1 мільярда - не мають на даний момент постійного доступу до чистої питної води. Ще двічі більша кількість людей, 4,3 мільярда осіб, живуть, не маючи безпечних санітарних умов.

Як передає Кореспондент, про це йдеться у щорічній доповіді ЮНЕСКО про освоєння водних ресурсів у світі (World Water Development Report), що була оприлюднена 19 березня.

Половина населення Землі, яка не має достатньо чистої питної води у своєму розпорядженні, живе у країнах Африки. І лише 24 відсотки населення африканських країн на південь від Сахари мають доступ до безпечної питної води. Найбільше обмежені у доступі до питної води та безпечних санітарних умов ті групи населення, які зазнають дискримінації за тією чи іншою ознакою - за статтю, віком, соціально-економічним статусом, етнічним походженням, релігійною приналежністю, мовою тощо, повідомляє агенція dpa.

Окремо наголошується на нерівних умовах розподілу питної води між бідними та багатими мешканцями Землі. За словами головного укладача звіту Ріка Коннора, у містах багаті сім'ї, що мешкають в будинках із водозабезпеченням, платять за літр води у 10-20 разів менше, ніж бідне населення, що живе у нетрях та вимушене купувати воду.

У звіті також робиться невтішний прогноз, що у майбутньому ситуація із водозабезпеченням на планеті лише погіршиться, що своєю чергою негативно вплине на світову економіку. Так, до 2050 року 45 відсотків світового ВВП та 40 відсотків світового виробництва зернових опиниться під загрозою через шкоду, завдану людиною навколишньому середовищу, та брак водних ресурсів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Навуходоносор Показати IP 19 Березня 2019 14:58
Еще десять - двадцать лет - и к этим двум миллиардам дружно присоединится Украина. Это заключение экспертов, оно есть в сети. Днепр практически мертв, а он снабжает водой почти 80% населения Украины. Экологи уже пять лет бьют в набат, но власть ничего не делает для спасения людей. Геноцидщики заняты офшорами, выборами, псевдореформами, воровством, т.е. всем, кроме главного. Они пилят сук, на котором сидит страна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus