USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

З 2 серпня людство живе на Землі у борг

30 Липня 2017 18:43
Екологи розрахували щорічну межу допустимого використання ресурсів нашої планети, яку люди постійно порушують.

У 2017 році ця межа - 2 серпня. Про це повідомляє Deutsche Welle, посилаючись на дослідження вчених.

Цього року люди використовують ресурси Землі, які відновлюються за рік, на 6 днів раніше, ніж у 2016.

Такі дані дослідникам вдалося отримати завдяки методиці, яку застосовують вчені з Global Footprint Network в американському місті Окленд. Вона вимірює ресурси планети, які відновлюються, і дозволяє точно розрахувати день в році, з якого Земля вже не в змозі відновити спожиті людиною ресурси - день, коли людство починає жити на планеті в кредит.

«Планета - це не інтернет-магазин з нескінченними запасами товарів. Супермаркет під назвою Земля спорожнів. Все, що ми споживемо в цьому році після 2 серпня, вкрадене у майбутніх поколінь. Завдання політиків - не допустити цього», - каже Крістоф Реттгерс з молодіжного об'єднання екологів.

Як математично підрахували вчені, для задоволення запитів сьогоднішнього потрібно 1,7 планети Земля.

«Якщо ми не зупинимося, то до 2030 року знадобляться вже дві планети, до 2050 року - цілих три», - б'є на сполох Юрген Кірш з німецького відділення Greenpeace.

Згідно з підрахунками вчених, більше 80 відсотків населення планети проживає в країнах з неблагополучною екологічною обстановкою. Причому емісія парникових газів становить більшу частину - до 60% - від загального негативного впливу на навколишнє середовище.

«І якщо вдасться скоротити ці викиди хоча б наполовину, то ми зможемо посунути «межу відновлюваності» відразу на 3 місяці назад», - пояснює Матіс Вакернагель з Global Footprint Network
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus