USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Понад 400 українців щорічно помирають на виробництві

6 Квітня 2018 18:46
Понад 400 українців щорічно гинуть на виробництві та більше п'яти тисяч отримують виробничі травми.

Про це заявив заступник голови Федерації профспілок України Олександр Шубін під час засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради, повідомляє Укрінформ.

Відзначається, що це лише офіційні дані, а реальна кількість травм значно більша.

«Щорічно в Україні гине понад 400 осіб і понад 5 тисяч отримують виробничі травми. Експерти переконані, що ця статистика є далеко не повною, що обумовлюється, зокрема, значним тіньовим сектором і приховуванням нещасних випадків», - зазначив Шубін.

Причина таких показників, за словами Шубіна - незадовільні умови безпеки праці на багатьох виробництвах, низька увага до виробничої безпеки як роботодавця, так і державних органів, недостатній рівень підготовки працівників і посадових осіб з цих питань.

Він також зазначив, що відновлення вимагає і система профілактики професійних захворювань, в тому числі, через відродження повноцінного функціонування санаторно-курортного лікування для працівників.

«Це питання два роки знаходиться на порядку денному вимог працівників і профспілок. За цей час у парламенті зареєстрований відповідний законопроект, створений і запущений оновлений фонд соціального страхування. Проблема багато разів розглядалася на багатьох урядових майданчиках, проте і досі залишається невирішеною», - розповів Шубін.

Він додав, що весь цей період сотні тисяч працівників фактично позбавлені свого права на повноцінне відновлення втраченого на виробництві здоров'я.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus