USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Понад 50 людей загинули внаслідок вибухів у двох мечетях Пакистану

29 Вересня 2023 20:01
У результаті вибуху на релігійному зібранні в південно-західній провінції Пакистану Белуджистан 29 вересня загинули щонайменше 52 людини і ще десятки зазнали поранень.

Про це Радіо Свобода представники поліції та лікарні.

Ціллю вибуху в районі Мастунг, приблизно за 60 кілометрів від столиці провінції Кветти, стала процесія, присвячена святкуванню дня народження пророка Магомета, повідомив міністр інформації в тимчасовому уряді Белуджистану Ян Мухаммад Ачакзай.

Голова департаменту охорони здоров’я Мастунга Рашид Мохаммад Шахі зазначив, що в результаті інциденту постраждали 55 людей.

Близько 500 людей зібралися в Мастунгу на святкування, відоме як Маулід ан-Набі, під час якого мусульмани зазвичай проводять зібрання і роздають їжу бідним.

Наразі жодне угруповання не взяло на себе відповідальність за вибух, влада оголосила надзвичайний стан у лікарнях Кветти.

Белуджистан, найбільша провінція Пакистану, яка межує з Афганістаном та Іраном, регулярно стає мішенню для нападів ісламістських бойовиків, сектантських угруповань і націоналістичних сепаратистів.

Найвідоміше бойове угруповання в регіоні, заборонена Армія визволення Белуджистану, регулярно бере на себе відповідальність за напади на пакистанські сили безпеки.

Під час іншого інциденту щонайменше двоє людей загинули і ще п’ятеро дістали поранення у результаті вибуху в мечеті у північно-західному місті Пешавар, столиці провінції Хайбер-Пахтукнхва, що межує з Афганістаном.

Жодне угруповання поки не взяло на себе відповідальність за вибух, який стався під час п’ятничної молитви і, як повідомляють, зруйнував мечеть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus