USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Понад 7000 скелетів: знайшли давнє затоплене місце, де жили доісторичні тварини

6 Березня 2023 00:24
У затоці Кінтеро на центральному чилійському узбережжі археологи та палеонтологи розкопували ділянку під назвою GNL Quintero 1 (GNLQ1). Вони вели роботу під водою. Тут ними були знайдені рештки понад 7 тисяч доісторичних тварин.

Як повідомляє uaportal з посиланням на наукове видання DICYT, під час розкопок було виявлено затоплене доісторичне місце з рештками вимерлих тварин. Вважається, що вони могли жити під час останнього льодовикового періоду (приблизно 24 000–17 000 років тому).

«Морський простір, який займає затока Кінтеро, був великою еспланадою водно-болотних угідь, яка простягалася на кілька миль від сучасної берегової лінії. Еспланада була домом для різноманітної вимерлої фауни, наприклад палеолами, мілодонів, американських коней і оленів, а також видів гризунів, лисиць і нутрій. З відтаванням крижаних щитів підвищення рівня моря спричинило занурення еспланади, що стало єдиним відомим затопленим місцем кінця плейстоцену на тихоокеанському узбережжі Південної Америки», – йдеться у повідомленні.

Дослідження, проведене археологами та палеонтологами, виявило що рештки тварин були сході на типи таких, що були знайдені раніше у центральній частині Чилі.

Було знайдено залишки: Camelidae, Cervidae, Equidae, Mylodontidae, Xenarthra, Canidae, Myocastorinae та Octodontidae тощо.

Професорка Ізабель Картахена з Університету Чилі каже, що було відновлено види середніх розмірів, як-от лисиці, велику кількість мікрофауни, що складається з різних видів гризунів, дуже дрібних сумчастих тварин і навіть останки рептилій.

Загалом дослідники знайшли понад 7000 скелетних останків, з яких 8 були ідентифіковані як вимерла фауна та десятки особин, що відповідають другорядній фауні. «Високе таксономічне різноманіття особливо вражає, оскільки група складається з понад п’ятнадцяти видів», – додала науковиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus