USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Понад 80 російських олігархів забезпечують армію Росії, – ЗМІ

1 Серпня 2023 13:06
Російські бізнесмени зі списку Forbes забезпечують оборонну промисловість країни-агресора Росії від початку війни проти України у 2014 році. Зокрема, це стосується щонайменше 81 олігарха з Росії.

Про це заявило у своєму матеріалі видання Проект.

Гроші цих росіян помагають військовій промисловості РФ створювати ракети та іншу військову техніку, зазначає ЗМІ.

Після 2017 року російське міноборони та військові заводи змогли масово засекречувати контракти завдяки змінам у законодавстві, тому реальна кількість олігархів, які фінансують російські воєнні злочини в Україні, може бути більшою.

БМД-4М через свої бізнеси допомогли створити російські олігархи Віктор Вексельберг (Русал Урал, постачальник алюмінієвого порошку для ракет Аркан), Ігор Кесаєв (постачальник ливарних заготовок для прицілів, які роблять на Вологодському оптико-механічному заводі), Олег Дерипаска (Барнаултрансмаш, виробник двигунів УТД-29, постачання алюмінієвого порошку Русалом), Володимир Євтушенков (розробка броні і постачання заготовок корпусів, постачання мікросхем заводу з виробництва прицілів), Михайло Шелков (ВСМПО-Авісма, постачання титанового металопрокату), Ігор Ротенберг (Туламашзавод, виробник автоматичної гармати 2А72), Дмитро Мазепін (Уралхім, постачання аміаку, аміачної селітри й азотної кислоти виробнику «начинки» ракет Аркан) і Євген Зубицький (Полема – постачання деталей для конструкцій бронетехніки).

До створення ракети Калібр причетні Вагіт Алекперов (Лукойл, виробник авіаційних гасів), Алішер Усманов (Мегафон, зв’язок для ракетобудівників), Віктор Рашніков (Магнітогорський металургійний комбінат, постачальник металопрокату), Леонід Федун (Лукойл), Віктор Вексельберг (Каменськ-Уральський металургійний завод, постачальник алюмінієвих заготовок), Андрій Скоч (Мегафон), Володимир Євтушенков (постачальник електроніки для ракетних висотомірів Ангстрем, компанія МТС), Юрій Ковальчук (компанія Согаз, яка страхує виробників Калібрів і комплектуючих для них), Михайло Шелков (ВСМПО-Авісма, постачання титану), Фархад Ахмедов (Лукойл), Філіп Генс (група Ланіт, постачання ПЗ ракетобудівникам), Євгеній Касперський (Лабораторія Касперського, захист даних виробників ракет).

До виробництва ФАБ-500 причетні Усманов, Дерипаска, Вексельберг, Ковальчук, Євтушенков та інші російські олігархи, серед яких Кирило Шамалов (Сибур, постачання ізооктилового спирту для виробників вибухівки для авіабомб), Ігор Кесаєв (завод імені Дегтярьова, постачання комплектуючих для авіабомб), Ігор Рибаков (Техноніколь, постачання будматеріалів заводу з розроблення блоків управління для ФАБ-500) та Дмитро Мазепін (Уралхім, постачання аміаку і концентрованої азотної кислоти виробникам вибухівки для авіабомб).

Журналісти з’ясували, що до агресії Росії проти України причетні й ті олігархи, що нині намагаються вийти з-під санкцій, зокрема акціонери Альфа-груп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus