USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Продовольча криза: фахівці попереджають про збільшення кількості біженців

7 Квітня 2022 15:16
Продовольча криза внаслідок війни в Україні, за оцінками міжнародної організації допомоги Deutsche Welthungerhilfe, призведе до переміщення біженців з бідних країн.

«У країнах, де ми працюємо, ми бачимо, якою драматичною є ситуація. Люди не бачитимуть іншого виходу, як утікати від голоду», – заявив генеральний секретар організації Матіас Моґґе, виданню Rheinische Post. Міграційний тиск на Європу посилиться через голод, передає Кореспондент.

Передумовою цьому серед іншого є зростання часом на 70 відсотків цін на пшеницю, яка до цього часу переважно експортувалася Україною та Росією. «Саме тому міжнародна спільнота повинна діяти уже зараз і швидко», – застеріг Моґґе.

Читати ще: У світі заговорили про голод без українських зернових, для українців запасів вистачить на роки

Зараз Організація Об’єднаних Націй оцінює фінансові потреби у гуманітарній допомозі у світі у 43 мільярди доларів (39 мільярдів євро). «Це найвищий попит за всю історію», – пояснив Моґґе. Наразі, однак, світовою спільнотою обіцяні тільки 3,6 мільярда доларів. «Нам потрібна пряма допомога окремим країнам та списання боргів», – висунув вимогу Моґґе.

Deutsche Welthungerhilfe – благочинна організація зі штаб-квартирою у Бонні, яка має на меті подолати у світі голод. Має понад три тисячі працівників у світі, проекти реалізує переважно у країнах Африки, Азії та Латинської Америки.

Як повідомляли, насильницькі протести в Перу через підвищення цін на пальне й інші продукти вже призвели до масових сутичок і загибелі людей, що стало прямим свідченням того, як вторгнення РФ в Україну впливає на економічні та політичні події по всьому світу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus