USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Понад півсотні людей загинули внаслідок хімічної атаки у Сирії

4 Квітня 2017 16:35
Від імовірної хімічної атаки у сирійському місті Хан-Шейхун, яке контролюють повстанці, загинули щонайменше 58 людей, постраждали десятки мирних мешканців.

Про це повідомляє Сирійський центр спостереження за дотриманням прав людини, передає ВВС-Україна.

По містечку Хан-Шейхун завдали авіаудари сирійські урядові або російські літаки. Майже відразу після вибухів багато людей почали задихатися. Активісти повідомили, що літаки обстріляли місцеві лікарні, куди доставили вцілілих.

Як розповів місцевий медик Мохаммед Расул, більшість постраждалих – діти.

«Я спілкуюся зі своєю командою, і вони роблять все добре, але ситуація там дуже погана, і більшість із постраждалих діти», – повідомив він.

Як інформує Радіо Свобода, сирійський центр спостереження за дотриманням прав людини, що базується у Великобританії, повідомив, що внаслідок авіаудару ще у десятків людей є проблеми з диханням й інші симптоми, зокрема у декого з рота йде піна.

Правозахисники заявляють, що авіаудару завдали сирійські урядові сили чи російські військові літаки. За їхніми даними, серед загиблих – 11 дітей, а більшість вбитих і поранених – цивільні.

Сирійські військові джерела заявили, що армія «не використовує і не використовувала» хімічної зброї і не планує цього робити в майбутньому.

Уряд президента Сирії Башара Асада раніше заперечував використання хімічної зброї і звинувачував повстанців у застосуванні забороненого озброєння.

Водночас розслідування, проведене під керівництвом ООН, засвідчило, що сирійські урядові сили використовували хлор як зброю щонайменше тричі між 2014 і 2015 роками. Росія надає Асаду значну військову і дипломатичну підтримку упродовж шестирічної війни в Сирії, а з вересня 2015 року здійснює авіаудари проти опонентів уряду в Сирії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 5 Квітня 2017 00:09
хто б вже кинув якусь банку із заріном на кремль ?
Вуазя Показати IP 5 Квітня 2017 11:05
Я в шоке.... Росія і Асад тварі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus