USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Понад півтори тисячі працевлаштованих: де знайшли роботу переселенці на Волині

6 Грудня 2023 10:54
За час повномасштабної війни на Волині працевлаштували понад півтори тисячі внутрішньо переміщених українців. Загалом у пошуках роботи до районних філій центру зайнятості звернулися понад 3,5 тисячі переселенців.

Про це Суспільному розповіла директорка обласного центру зайнятості Алла Куцин.

З її слів, лідером із працевлаштування переселенців є Луцька картонно-паперова фабрика. За останні півтора року на підприємстві знайшли роботу 75 внутрішньо переміщених українців з територій, де тривають активні бойові дії.

38-річний Антон Ревенко до Луцька із Рубіжного Луганської області переїхав торік. На підприємстві працює технологом.
«Приїхав сюди, запросили на роботу. Я пропрацював 17 років на схожому виробництві. Робота така сама, тому, як кажуть, не звикати», – каже переселенець.

Читати ще: Знайшли роботу і житло в університеті: подружжя освітян про переїзд з Харкова до Луцька

42-річна Віта Іванова з Краматорська Донецької області на Волині живе понад рік. Розповідає: роботу на фабриці знайшла за оголошенням.
«Я – пакувальниця. Працюю вже рік. Буває по-різному: і тяжко, і нормально. Працювати можна», – зазначає переселенка.

Читати ще: Швачка, лікар, водій: цьогоріч Волинський центр зайнятості працевлаштував майже 300 переселенців

Підприємство спеціалізується на виробництві картонно-паперової продукції. Цілодобово у чотирьох цехах працює 820 робітників. За добу, розповідає заступник гендиректора з управління персоналом Віталій Смусь, тут переробляють майже 250 тонн макулатури.

Після працевлаштування внутрішньо переміщених українців роботодавець звертається до служби зайнятості по відшкодування заробітної плати. Воно становить дві мінімальні заробітні плати. Це – 13400 гривень за два місяці, каже директорка обласного центру зайнятості.

«Найбільше працевлаштованих переселенців – у Луцьку, найменше – в Камінь-Каширському районі. Це дуже приємно, що люди знаходять роботу на Волині. А отже, вони тут залишаються на проживання, поки ми не здобудемо Перемогу», – зазначає Алла Куцин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus