USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Понад тисяча дітей взяли участь у танцювальному фестивалі в Луцьку

17 Травня 2017 19:00
Більше тисячі учнів у складі танцювальних колективів взяли участь у фестивалі «Золота лілея».

Захід об’єднує, зокрема, танцювальні колективи, які діють при школах і будинках культури Луцька та частково Луцького району. Фестиваль включає в себе відбірковий етап, а також гала-концерт за участю відібраних колективів, який відбувся 17 травня.

Як розповіла директорка та ініціаторка фестивалю, балетмейстер Аліна Панасевич, захід такого типу вдалося організувати вже вдруге. Минулого року до нього долучилися близько 500 осіб у складі 17 колективів, цьогоріч у фестивалі вже взяли участь понад тисяча дітей.

«Першою чергою, це зроблено для дітей, які не мають змоги десь виїжджати на різноманітні конкурси за межами міста чи за кордон, адже, на жаль, школи не мають відповідного фінансування, аби відправляти дітей на змагання. Саме тому виникла ідея створити цей фестиваль для наших шкільних колективів, щоб діти мали, де себе показати. Минулого року ми провели пробний фестиваль, я побачила, що це потрібно, і хореографи, керівники колективів мене підтримали», – розповіла Аліна Віталіївна.
Також вона зазначила, що фестиваль «Золота лілея» проходить серед чотирьох вікових груп у чотирьох номінаціях: класичний танець, сучасний, спортивно-бальний і народно-сценічний. Спершу має місце відбірковий етап, а після нього – гала-концерт і нагородження.

«Ми номінуємо та нагороджуємо всіх діток», – підкреслила Аліна Панасевич.

Співініціатор фестивалю, голова правління «Фонду розвитку ЗОШ № 11 – «Ерудит» Наталія Гунько поділилася, що ідея танцювального заходу виникла уже давно, але раніше, за відсутності фінансової підтримки, не було можливості її реалізувати.

«Фестиваль росте, і ми планували зробити його не тільки міським, а й залучити обласні колективи, адже вже зараз у заході беруть участь діти з районів. Маємо, скоріше, технічні питання, будемо їх вирішувати, думаю, наступного року влаштуємо обласний фестиваль», – сказала Наталія Гунько.
Із огляду на великі фінансові затрати фестиваль був би неможливим без підтримки із боку спонсорів та громадських організацій.

Як розповів депутат міської ради від партії «УКРОП», голова громадської організації «Разом – Україна» Юрій Безпятко, вирішив допомогти організувати цей танцювальний фестиваль, адже він популяризує українську культуру.

«Ми, як громадяни, не можемо знаходитися осторонь питання підняття культурного рівня наших діток. Я сам є татом, моя дитина теж танцює в колективі «Енергія добра», тому я прекрасно знаю, як ці діти готуються. Проте, на жаль, вони не завжди мають можливість продемонструвати, чого навчилися. Підготовка номерів вимагає чималих зусиль, як наставників, так і самих діток», – зауважив Юрій Безпятко.
Оскільки ГО «Разом – Україна» об’єднує чимало воїнів АТО, депутат підкреслив: «Люди, які зараз знаходяться на сході України, воюють за те, щоб ми тут жили в мирі, щоб ми підвищували культурний рівень нашої країни та ставали добрішими».

Ольга Балицька із волонтерського центру «Серце патріота», своєю чергою, наголосила: «Радіємо тому, що дітками займаються, що вони активні, через танець вони виражають себе. Також з огляду на те, що такі фестивалі дарують позитив, вони дуже потрібні». Також жінка додала, що центр планує долучатися до проведення змагань і в наступних роках.
Окрім зазначених організацій, спонсорами проведення другого танцювального фестивалю «Золота лілея» виступили Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», видавництво «Вежа – Друк», Луцький домобудівельний комбінат і СК «Арена Спорт».

Учасники та гості фестивалю висловлюють вдячність директору школи Мороз Марії Хомівні та заступнику директора Штунюк Раїсі Артемівні за сприяння та організацію фестивалю, повідомили у прес-службі Фонду розвитку ЗОШ №11- «Ерудит».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus